Tarte tatin

Tarte tatin

45 min Dessert

Tarte tatin er en af de helt store franske klassikere. Den omvendte tærte stammer fra byen Lamotte Beuvron ved Loire-dalen. Det siges at æbletærten blev opfundet ved en fejl, da en af søstrene Stéphanie eller Caroline Tatin, tabte en tærte. Om der er hold i det rygte vides ikke, men vi er sikre på at de fleste synes at Tarte tatin, er en super lækker og klassisk tærte. Den karameliserede sukker harmonerer rigtig godt med de syrlige æbler og den sprøde bund. Og når der suppleres med en kold og cremet flødeskum så synger englene: Tarte tatin :)

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16697 kJ / 3991 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1140 kJ / 272 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 2,5 % 1,7 g
Kulhydrat: 38,5 % 25,8 g
Fedt: 59 % 18,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser