Tarte tatin
45 min
•

Tarte tatin er en af de helt store franske klassikere. Den omvendte tærte stammer fra byen Lamotte Beuvron ved Loire-dalen. Det siges at æbletærten blev opfundet ved en fejl, da en af søstrene Stéphanie eller Caroline Tatin, tabte en tærte. Om der er hold i det rygte vides ikke, men vi er sikre på at de fleste synes at Tarte tatin, er en super lækker og klassisk tærte. Den karameliserede sukker harmonerer rigtig godt med de syrlige æbler og den sprøde bund. Og når der suppleres med en kold og cremet flødeskum så synger englene: Tarte tatin :)
Ingredienser
Tarte Tatin - bund
100 g
Koldt smør
|
|
---|---|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1
Æggeblomme
|
Karameliserede æbler
200 g
Sukker
|
|
---|---|
100 g
Smør
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
650 g
Skrællede æbler uden kernehus, i kvarte
|
Tilbehør
2½ dl
Piskefløde, pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Tarte Tatin - bund
Karameliserede æbler
Tarte Tatin
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16568 kJ / 3960 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1131 kJ / 270 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 2,2 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 39,6 % | 26,3 g |
Fedt: | 58,2 % | 17,8 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
