Bechamelsauce

Bechamelsauce

15 min
Bechamelsauce er en klassisk opbagt hvid mælkesauce, der typisk indgår i lasagne og mousaka. Den er også en fin grundsauce til fx mornaysauce, persillesauce og sennepssauce. Det er enkelt og nemt at tilberede sin egen bechamelsauce - og giver masser af muligheder for variation.

Sådan gør du

Bechamelsauce
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Kom mel i og lad det bage sammen med smørret under omrøring, i ca. 15 sek.
  • Tilsæt ca. ⅓ af mælken og varm blandingen igennem under omrøring, til den er glat.
  • Tilsæt endnu ⅓ og derefter den sidste ⅓ på samme måde.
  • Rør muskatnød og salt i saucen og lad den koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.
Mere inspiration

Velsmagende og vegetarisk lasagne - kan det friste?

Grøntsagslasagne
45 min
Grøntsagslasagne
(85)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3073 kJ / 734 kcal

Næringsindhold pr. 100g

520 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 11,9 % 3,6 g
Kulhydrat: 28,2 % 8,6 g
Fedt: 59,9 % 8,4 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Bechamelsauce
Smør
50 g
Hvedemel
4 spsk
Mælk
½ liter
Fintrevet muskatnød
1 tsk
Groft salt
½ tsk