Lam er en dejlig spise. Som oftest er det ryggen eller køllen vi ynder at servere. Men i dagens Danmark, er det vigtig at vi bruger hele dyret, så intet går til spilde. Her er det lammehals, der bliver serveret, efter at have været i ovnen i 5 timer, så den er helt mør. Lammehalsen følges af rabarber og små kartofler, så her får du en rigtig forårsbebuder. Mørt lammekød med timian og citronskal, syrlig rabarberkompot, stegt blomkål og knasende, sprød gremolata - det er en rigtig dejlig måde at få lammesteg på.
Er det ikke sæson for rabarber, kan du servere denne chutney til lammehalsen.
Når der ikke er sæson for rabarber, kan du servere din lammehals med en lækker græskarchutney fra Karolines Køkken. Alternativt kan både du bruge mintgele eller agurkesalat.
19922 kJ / 4762 kcal
555 kJ / 133 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 22,7 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 34,7 % | 11,3 g |
Fedt: | 38,3 % | 5,7 g |
Alkohol: | 4,3 % | 1 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.