Er det ikke sæson for rabarber, kan du servere denne chutney til lammehalsen.
Når der ikke er sæson for rabarber, kan du servere din lammehals med en lækker græskarchutney fra Arla Karolines Køkken®. Alternativt kan både du bruge mintgele eller agurkesalat.
19930 kJ / 4763 kcal
554 kJ / 132 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 22,5 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 33,2 % | 10,8 g |
Fedt: | 40 % | 6 g |
Alkohol: | 4,3 % |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
Udbenet lammehals (ca. 1 kg)
|
1 |
---|---|
Frisk timian
|
2 spsk |
Citronskal (usprøjtet)
|
2 spsk |
Groft salt
|
2 tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Smør
|
25 g |
Hvidvin
|
3 dl |
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
2 tsk |
---|---|
Finthakkede bananskalotteløg
|
2 |
Rabarber
|
300 g |
Sukker
|
200 g |
Frisk timian
|
1 spsk |
Groft salt
|
1 tsk |
Groftkværnet peber
|
Grofthakket bredbladet persille
|
1 dl |
---|---|
Finthakket fed hvidløg
|
2 |
Finthakket citronskal (usprøjtet)
|
2 tsk |
Grofthakkede saltede mandler
|
25 g |
Smør
|
25 g |
---|---|
Lille blomkål i bukketter (ca. 500 g)
|
1 |
Grofthakkede saltede mandler
|
50 g |
100 g |
Kogte små kartofler
|
1 kg |
---|