Langtidsbraiseret lammehals

Langtidsbraiseret lammehals

60+ min Hovedret

Lam er en dejlig spise. Som oftest er det ryggen eller køllen vi ynder at servere. Men i dagens Danmark, er det vigtig at vi bruger hele dyret, så intet går til spilde. Her er det lammehals, der bliver serveret, efter at have været i ovnen i 5 timer, så den er helt mør. Lammehalsen følges af rabarber og små kartofler, så her får du en rigtig forårsbebuder. Mørt lammekød med timian og citronskal, syrlig rabarberkompot, stegt blomkål og knasende, sprød gremolata - det er en rigtig dejlig måde at få lammesteg på.

Mere inspiration

Er det ikke sæson for rabarber, kan du servere denne chutney til lammehalsen.

Velbekomme!
Variation

Når der ikke er sæson for rabarber, kan du servere din lammehals med en lækker græskarchutney fra Karolines Køkken. Alternativt kan både du bruge mintgele eller agurkesalat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19922 kJ / 4762 kcal

Næringsindhold pr. 100g

555 kJ / 133 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,7 % 7,4 g
Kulhydrat: 34,7 % 11,3 g
Fedt: 38,3 % 5,7 g
Alkohol: 4,3 % 1 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser