Når der ikke er sæson for rabarber, kan du servere din lammehals med en lækker græskarchutney fra Arla Karolines Køkken®. Alternativt kan både du bruge mintgele eller agurkesalat.
19930 kJ / 4763 kcal
554 kJ / 132 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 22,5 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 33,2 % | 10,8 g |
Fedt: | 40 % | 6 g |
Alkohol: | 4,3 % |
Er det ikke sæson for rabarber, kan du servere denne chutney til lammehalsen.
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
1
Udbenet lammehals (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
2 spsk
Frisk timian
|
|
2 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
|
3 dl
Hvidvin
|
2 tsk
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
---|---|
2
Finthakkede bananskalotteløg
|
|
300 g
Rabarber
|
|
200 g
Sukker
|
|
1 spsk
Frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
2 tsk
Finthakket citronskal (usprøjtet)
|
|
25 g
Grofthakkede saltede mandler
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Lille blomkål i bukketter (ca. 500 g)
|
|
50 g
Grofthakkede saltede mandler
|
|
100 g
Salatost i tern
|
1 kg
Kogte små kartofler
|
---|