Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Oplev lammet på en ny måde, med denne lette, sprøde og syrlige ret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1100 g lammekølle med ben
  • 1 liter vand
  • 3 gulerødder (ca. 225 g)
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 1 stort rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 5 forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 150 g fintstrimlet romainesalat

Pynt

  • skovsyre

Hertil

  • 1 kg kogte nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sener og hinder fra lammekøllen, skær benet fra og skær kødet i tern (ca. 1 x 1 cm). Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 2 timer.

Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Lav lange brede strimler, brug fx en tyndskræller (ca. 100 g i alt). Hæld kødet til afdrypning i en sigte. Kom det tilbage i gryden sammen med gulerødder, sauce og de øvrige ingredienser. Bring lammegryden i kog og kog det i ca. 2 min. Smag til.

Vend salat i retten, anret på et fad og pynt med skovsyre. Server straks med kartofler til.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 23 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: