Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Oplev lammet på en ny måde, med denne lette, sprøde og syrlige ret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1100 g lammekølle med ben
  • 1 liter vand
  • 3 gulerødder (ca. 225 g)
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Hvid mælkesauce 4%
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 1 stort rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 5 forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 150 g fintstrimlet romainesalat

Pynt

  • skovsyre

Hertil

  • 1 kg kogte nye kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sener og hinder fra lammekøllen, skær benet fra og skær kødet i tern (ca. 1 x 1 cm). Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 2 timer.

Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Lav lange brede strimler, brug fx en tyndskræller (ca. 100 g i alt). Hæld kødet til afdrypning i en sigte. Kom det tilbage i gryden sammen med gulerødder, sauce og de øvrige ingredienser. Bring lammegryden i kog og kog det i ca. 2 min. Smag til.

Vend salat i retten, anret på et fad og pynt med skovsyre. Server straks med kartofler til.

Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag