Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

60+ min
Oplev lammet på en ny måde, med denne lette, sprøde og syrlige ret.

Sådan gør du

  • Fjern sener og hinder fra lammekøllen, skær benet fra og skær kødet i tern (ca. 1 x 1 cm). Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 2 timer.
  • Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Lav lange brede strimler, brug fx en tyndskræller (ca. 100 g i alt). Hæld kødet til afdrypning i en sigte. Kom det tilbage i gryden sammen med gulerødder, sauce og de øvrige ingredienser. Bring lammegryden i kog og kog det i ca. 2 min. Smag til.
  • Vend salat i retten, anret på et fad og pynt med skovsyre. Server straks med kartofler til.
Energiindhold for hele retten:

11465 kJ / 2740 kcal

Næringsindhold pr. 100g

260 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 39,7 % 6,1 g
Kulhydrat: 32 % 4,9 g
Fedt: 28,3 % 2 g
Mere inspiration

Her har du endnu en opskrift med lam - lammeculotte er en nem udskæring at arbejde med.

Lammeculotte
45 min
Lammeculotte
(9)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

1100 g Lammekølle med ben
1 liter Vand
3 Gulerødder (ca. 225 g)
½ liter Mælkesauce
200 g Frosne ærter
1 Stort rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
1 bundt Forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 Stort finthakket fed hvidløg
1½ tsk Groft salt
150 g Fintstrimlet romainesalat
Pynt
Skovsyre
Hertil
1 kg Kogte nye kartofler