Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Oplev lammet på en ny måde, med denne lette, sprøde og syrlige ret.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1100 g lammekølle med ben
  • 1 liter vand
  • 3 gulerødder (ca. 225 g)
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 1 stort rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 5 forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 150 g fintstrimlet romainesalat

Pynt

  • skovsyre

Hertil

  • 1 kg kogte nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sener og hinder fra lammekøllen, skær benet fra og skær kødet i tern (ca. 1 x 1 cm). Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 2 timer.

Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Lav lange brede strimler, brug fx en tyndskræller (ca. 100 g i alt). Hæld kødet til afdrypning i en sigte. Kom det tilbage i gryden sammen med gulerødder, sauce og de øvrige ingredienser. Bring lammegryden i kog og kog det i ca. 2 min. Smag til.

Vend salat i retten, anret på et fad og pynt med skovsyre. Server straks med kartofler til.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: