Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat
60+ min

Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

Oplev lammet på en ny måde, med denne lette, sprøde og syrlige ret.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

Oplev lammet på en ny måde, med denne lette, sprøde og syrlige ret.

Antal portioner
  • 1100 g lammekølle med ben
  • 1 liter vand
  • ½ liter Karolines Køkken® Mild Citronsauce
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 1 stort rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 3 gulerødder (ca. 225 g)
  • 5 forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 150 g fintstrimlet romainesalat

Pynt

  • skovsyre

Hertil

  • 1 kg kogte nye kartofler

Fremgangsmåde:

Fjern sener og hinder fra lammekøllen, skær benet fra og skær kødet i tern (ca. 1 x 1 cm). Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 2 timer. Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Lav lange brede strimler, brug fx en tyndskræller (ca. 100 g i alt). Hæld kødet til afdrypning i en sigte. Kom det tilbage i gryden sammen med resten af ingredienserne. Bring det i kog og kog det ca. 2 min. Smag til.

Vend salat i retten, anret på et fad og pynt med skovsyre. Server straks med kartofler til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 29 %
Print