Lammeculotte

Lammeculotte

45 min
Lammeculotte er lam, når det er allerbedst! Lammeculotte er en superlækker udskæring af lammet og er dejlig både i ovn, på grill og pande. Og så er lammeculotte nem at stege og fuld af smag. Her får du en dejlig opskrift på lammeculotte stegt på pande. Server fx den lækre lammeculotte med citronkrydrede grøntsager og balsamicoglace.

Sådan gør du

Lammeculotte
  • Rids fedtkanten på lammeculotterne.
  • Bland persille, hvidløg, salt og peber og vend kødsiden i krydderblandingen - tryk det godt fast.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun fedtkanten ved kraftig varme i ca. 3 min. Steg derefter ved svag varme i ca. 8 min. Vend culotterne, skru op til jævn varme og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag lammeculotterne op og hold dem varme.
Citronkrydrede grøntsager
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden.
  • Steg gulerødder og løg ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tag panden af varmen og vend salatost, oliven, persille, citronskal og salt sammen med grøntsagerne. Smag til
Balsamicoglace
  • Kom imens balsamicoeddike i en lille gryde.
  • Bring eddiken i kog og kog den ved jævn til kraftig varme i 4-5 min. til der er ca. 2 spsk balsamicoglace tilbage.
  • Skær lammeculotterne i skiver - på skrå, så du får skåret kødfibrene over. Anret grøntsager og kød på tallerkener, pynt med lidt balsamicoglace og server straks med godt brød til.
Mere inspiration

Har du mod på at bage dit eget landbrød har du en opskrift her.

Landbrød
60+ min
Landbrød
(19)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Du kan udskifte de varme citronkrydrede grøntsager med denne skønne bønnesalat . Og det passer også godt med flødekartofler til lammeculotte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12783 kJ / 3055 kcal

Næringsindhold pr. 100g

658 kJ / 157 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 22,9 % 8,8 g
Kulhydrat: 24,5 % 9,5 g
Fedt: 52,6 % 9,4 g

Ingredienser

Lammeculotte
Lammeculotter med fedtkant (ca. 450 g)
2
Finthakket bredbladet persille
2 spsk
Lille hakket fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Smør
50 g
Citronkrydrede grøntsager
Flækkede gulerødder (ca. 300 g)
8
Zittauerløg i kvarte (ca. 300 g)
4
200 g
Grønne oliven
100 g
Blade af bredbladet persille
2 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Balsamicoglace
Mørk balsamicoeddike
1 dl
Tilbehør
Landbrød
240 g