Lammeculotte i airfryer

30 min
Lammeculotte i airfryer

Dejlig enkel opskrift på lammeculotte stegt i airfryer. Airfryeren giver en dejlig stegeskorpe, samtidig med at kødet forbliver saftigt. Lammeculotte er en fantastisk udskæring, der både er nem at håndtere og vil imponere dine gæster.

Ny

Ingredienser

1 Lammeculotte (ca. 450 g)
50 g Smør
4 Finthakkede fed hvidløg
1 tsk Hakket frisk rosmarin
1 tsk Hakket frisk timian
Flagesalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Afpuds lammeculotten og rids fedtlaget på oversiden med en skarp kniv, men uden at skære ned i kødet.
  • Smelt smørret og bland hvidløg, rosmarin og timian i.
  • Pensl lammeculotten godt med noget af smørret og steg den ved 180° i airfryeren i ca. 25 min - eller til kødet har en kernetemperatur på 62°. Pensl culotten med kryddersmørret 3-4 gange, mens den steger.
  • Tag culotten ud og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.
  • Drys culotten med salt og peber og skær den i skiver på skrå, så kødfibrene skæres over.

Der kan være stor forskel på hvor stor en lammeculotte er og undertiden er de ret små, hvilket har betydning for stegetiden og hviletiden. En lille lammeculotte på ca. 150 gram skal kun stege ca. 15 min og efterfølgende hvile 5 min. Kernetemperaturen skal være 62° uanset størrelse.

https://www.arla.dk/opskrifter/lammeculotte-i-airfryer/