Appelsinis

Appelsinis

60+ min
Denne appelsinis er den perfekte dessert til dig som elsker det rustikke. Prøv den!

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt yoghurt, appelsinsaft og -skal, og vend chokolade i blandingen. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend først fløden og dernæst æggehviderne i blandingen. Hæld blandingen i en bageform (ca. 10 x 30 cm) og stil den tildækket i fryseren i ca. 5 timer. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
  • Stil isen i køleskabet ca. 1 time før servering. Fordel isen i 6 skåle og pynt med grofthakket chokolade, appelsinskal og citronmelisse.
Energiindhold for hele retten:

6774 kJ / 1619 kcal

Næringsindhold pr. 100g

799 kJ / 191 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 6,2 % 2,9 g
Kulhydrat: 26,8 % 12,6 g
Fedt: 67 % 14,5 g

Ingredienser

3 Æggeblommer
5 spsk Sukker
2½ dl Græsk yoghurt
1 dl Friskpresset appelsinsaft
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
50 g Grofthakket mørk chokolade
¼ liter Piskefløde
3 Æggehvider (str. mellem)
Pynt
Grofthakket mørk chokolade
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
Friske citronmelisseblade