Crepes suzette

Crepes suzette

1 timer Dessert
Fryseegnet
Crepes suzette - en klassisk og ikonisk fransk dessert. Crepes suzette er en uimodståelig dessert, hvor pandekager lunes og flamberes i en sød og let syrlig karamelliseret appelsinsauce. I vores version af crepes suzette har vi tilsat citron i appelsinsaucen, hvilket giver en let syrlig smag. Pandekagerne flamberes traditionelt i Grand Marnier (eller cognac), men det er også udbredt ikke at flambere desserten. Server crepes suzette og imponér dine gæster med de luksuriøse flamberede pandekager.
Mere inspiration

Er der noget så skønt som hjemmelavet flødeis til crepes suzette?

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(31)
Velbekomme!
Frysetip

Du kan fryse pandekager og appelsinsauce hver for sig. Adskil pandekagerne fx med papir, så kan du tage det antal op ad gangen du har brug for.

Tips

Mælk eller fløde i pandekagedejen gør pandekagerne bløde og smidige, og er derfor godt at bruge, når pandekagerne skal foldes eller rulles. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde.

Bemærk

Du kan sagtens lave crepes suzette uden at flambere pandekagerne. Du undlader bare punktet med flambering, og desserten smager stadig fantastisk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14429 kJ / 3449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1284 kJ / 307 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 20,5 % 15,5 g
Fedt: 71,9 % 25 g
Alkohol: 1,8 %
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser