Crepes suzette
Crepes suzette - en klassisk og ikonisk fransk dessert. Crepes suzette er en uimodståelig dessert, hvor pandekager lunes og flamberes i en sød og let syrlig karamelliseret appelsinsauce. I vores version af crepes suzette har vi tilsat citron i appelsinsaucen, hvilket giver en let syrlig smag. Pandekagerne flamberes traditionelt i Grand Marnier (eller cognac), men det er også udbredt ikke at flambere desserten. Server crepes suzette og imponér dine gæster med de luksuriøse flamberede pandekager.
Ingredienser
Pandekager - 16 stk.
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
1 dl
Vand
|
|
4
Æg
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
Appelsinsauce
100 g
Smør
|
|
---|---|
80 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
|
|
1¼ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Strimlet appelsinskal (usprøjtet)
|
Flambering
3 spsk
Grand marnier
|
---|
Pynt
50 g
Ristede mandelsplitter
|
---|
Tilbehør
Vaniljeflødeis
|
---|
Sådan gør du
Pandekager
Appelsinsauce
Flambering
Servering
Mælk eller fløde i pandekagedejen gør pandekagerne bløde og smidige, og er derfor godt at bruge, når pandekagerne skal foldes eller rulles. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde.
Du kan sagtens lave crepes suzette uden at flambere pandekagerne. Du undlader bare punktet med flambering, og desserten smager stadig fantastisk.
Du kan fryse pandekager og appelsinsauce hver for sig. Adskil pandekagerne fx med papir, så kan du tage det antal op ad gangen du har brug for.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14298 kJ / 3417 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1272 kJ / 304 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 5,5 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 19,7 % | 14,8 g |
Fedt: | 73 % | 25,1 g |
Alkohol: | 1,8 % |
Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.