Crepes suzette

Crepes suzette

1 timer Dessert
Fryseegnet

Crepes suzette er titlen på en lækker, lækker dessert, hvor sprøde pandekager lunes i en sød sauce med appelsin. Skal det være helt tro mod den oprindelige opskrift, så skal pandekagerne faktisk også flamberes i en appelsinlikør. Men disse crepes - sprøde pandekager er blot lunet på panden i lækker appelsinsauce. Og de smager skønt serveret med flødeskum på toppen. Mums!

Mere inspiration

Er der noget så skønt som hjemmelavet flødeis til crepes suzette?

Velbekomme!
Frysetip

Du kan fryse pandekager og sauce hver for sig. Adskil pandekagerne fx med papir, så kan du tage det antal op ad gangen du har brug for.

Tips

Mælk eller fløde i pandekagedejen gør pandekagerne bløde og smidige, og er derfor godt at bruge, når pandekagerne skal foldes eller rulles. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde. Du kan komme et par spiseskefulde appelsinlikør eller cognac i saucen lige inden serveringen. Drys evt. pandekagerne med ristede mandelsplitter eller -flager, hvis du kan lide list knas i din dessert.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16590 kJ / 3965 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1297 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 4,5 % 3,4 g
Kulhydrat: 16,1 % 12,3 g
Fedt: 79,4 % 27,8 g
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser