Crepes suzette

Crepes suzette

1 time
Fryseegnet
Crepes suzette - en klassisk og ikonisk fransk dessert. Crepes suzette er en uimodståelig dessert, hvor pandekager lunes og flamberes i en sød og let syrlig karamelliseret appelsinsauce. I vores version af crepes suzette har vi tilsat citron i appelsinsaucen, hvilket giver en let syrlig smag. Pandekagerne flamberes traditionelt i Grand Marnier (eller cognac), men det er også udbredt ikke at flambere desserten. Server crepes suzette og imponér dine gæster med de luksuriøse flamberede pandekager.

Sådan gør du

Pandekager
  • Bland hvedemel og citronskal. Pisk fløde og vand i lidt ad gangen, til en klumpfri dej. Pisk æggene i.
  • Smelt smørret i panden og hæld det i dejen.
  • Hæld ½ dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter), og bag pandekagerne ved jævn varme - til de er lysebrune på begge sider.
  • Fold pandekagen 2 gange og læg dem på en tallerken. Bag resten af pandekagerne.
Appelsinsauce
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt flormelis, appelsin- og citronsaft og appelsinskal. Skru ned til jævn varme og kog saucen i ca. 5 min. - til den tykner.
  • Kom pandekagerne i panden og varm dem i saucen ca. 3 min. - saucen skal stadig koge let).
Flambering
  • Hæld likør ved og sæt ild til saucen (Obs. emhætten må ikke være tændt - og læg et låg klar, hvis flammerne bliver for voldsomme).
  • Lad appelsinsaucen simre videre i ca. 1 min.
Servering
  • Anret 2 pandekager pr. portion med appelsinsauce og pynt med ristede mandler. Server med vaniljeis.
Mere inspiration

Er der noget så skønt som hjemmelavet flødeis til crepes suzette?

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(48)
Velbekomme!
Frysetip

Du kan fryse pandekager og appelsinsauce hver for sig. Adskil pandekagerne fx med papir, så kan du tage det antal op ad gangen du har brug for.

Tips

Mælk eller fløde i pandekagedejen gør pandekagerne bløde og smidige, og er derfor godt at bruge, når pandekagerne skal foldes eller rulles. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde.

Bemærk

Du kan sagtens lave crepes suzette uden at flambere pandekagerne. Du undlader bare punktet med flambering, og desserten smager stadig fantastisk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14368 kJ / 3434 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1278 kJ / 306 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 18,9 % 14,2 g
Fedt: 73,8 % 25,5 g
Alkohol: 1,8 %
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

Pandekager - 16 stk.
Hvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
2 dl
Vand
1 dl
Æg
4
Smør - smeltet
100 g
Appelsinsauce
Smør
100 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
80 g
Friskpresset appelsinsaft
1¼ dl
Friskpresset citronsaft
½ dl
Strimlet appelsinskal (usprøjtet)
2 tsk
Flambering
Grand Marnier
3 spsk
Pynt
Ristede mandelsplitter
50 g
Tilbehør
Vaniljeflødeis