Basilikum- og vaniljeis med mandelbrud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Basilikum is? Ja, den er go' nok. Sammen med vanilje isen og mandelbrud er det uforglemmelig lækkert

Ingredienser

Antal portioner

Grundis

Basilikumis

  • 3 dl friske basilikumblade
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Vaniljeis

Mandelbrud (2 stk.)

Appelsinsirup

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • ½ dl vand
  • ½ vaniljestang
  • 1 dl friskpresset friskpresset appelsinsaft

Pynt

  • guldstøv

Sådan gør du

Sådan gør du

Grundis

Bring fløde og flormelis i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Pisk æggeblommerne let sammen. Pisk ca. 3 dl af den varme fløde i æggeblommerne. Hæld det tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ min. eller til den bliver en anelse tykkere. Må ikke koge . Lad grundisen køle af.

Basilikumis

Hæld halvdelen af grundisen i et blenderglas og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Vaniljeis

Bland flormelis og vaniljekorn sammen og vend det i resten af grundisen. Pisk fløden til skum og vend det i. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Mandelbrud

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt mandler, flormelis, mel og piskefløde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varmen. Tegn en firkant (ca. 20 x 24 cm) på et stykke bagepapir. Læg det på en plade og fordel halvdelen af dejen i firkanten. Bag mandelkagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på bagepapiret på en bagerist. Bag den anden mandelkage på samme måde.

Appelsinsirup

Kom sukker og vand i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme, uden omrøring og under låg , i ca. 25 min. eller til det bliver svagt gyldent. Flæk den halve vaniljestang og rør den i sammen med appelsinsaften. Lad blandingen koge, stadig ved svag varme, uden omrøring og under låg , i ca. 20 min. Fjern vaniljestangen.

Stil de 2 slags is i køleskabet ca. ½ time før serveringen.

Ved serveringen

Anret 2 kugler af hver slags is på tallerkener. Bræk mandelkagerne i brud og stil dem op ad isen. Hæld den afkølede appelsinsirup i kanten af tallerkenerne og pynt med guldstøv. Server straks.

Genveje

Mandelbrud kan opbevares i kagedåse i ca. en uge. Appelsinsirup kan opbevares i køleskab i ca. en uge. Isen kan kugles op dagen før og stilles tildækket i fryseren. Sæt isen på køl ca. 15 min. før serveringen.

Bagetid

Ca. 6 min. ved 200°.

Drikkevarer

Kølig spansk vin de liqueur moscatel eller en anden sød muscat vin.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sød vin på riesling-druen, fx. en riesling auslese fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til citron