Tuiles
30 min
•
Løft din ret til et nyt niveau, med en dekorativ tuile. Tuiles er egentlig fransk og betyder tagsten, men efterhånden er tuiles mere kendt som de små dekorative kiks/småkager, der pifter desserten op - både fordi den giver sprødhed og ikke mindst et flot udseende. Særligt når du bager så smukke tuiles som disse. Her får du både opskriften på både en sød og en salt tuile, så du kan hæve niveauet både på forretten og desserten.
Ingredienser
Søde tuiles
50 g
Blødt smør
|
|
---|---|
50 g
Æggehvide
|
|
50 g
Hvedemel
|
|
50 g
Sukker
|
Salte tuiles
50 g
Blødt smør
|
|
---|---|
50 g
Æggehvide
|
|
50 g
Hvedemel
|
|
50 g
Fintrevet lagret cheddarost
|
|
2 g
Sort blækspruttefarve - kan undlades
|
Sådan gør du
Tuiles (uanset om det er søde eller salte)
Du kan farve dine tuiles ved at tilsætte forskellige pastafarver til dejen.
Tuiles kan holde sig i op til en uge, i en bøtte med tætsluttende låg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6360 kJ / 1520 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1582 kJ / 378 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 8,4 % | 7,9 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 30,6 g |
Fedt: | 58,7 % | 25,1 g |