Dessertkage med peanuts og kaffeganache

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Dessertkage med avocado og kakao på en sprød bund af peanuts og dadler - toppet med en skøn kaffeganache. En intens dessertkage som er let at lave og slet ikke skal i ovnen.

Ingredienser

Antal portioner

Peanut-daddelbund

  • 150 g saltede peanuts
  • 150 g bløde dadler uden sten
  • 1 moden avocado - uden sten og skræl (ca. 100 g)
  • 75 g rørsukker
  • 25 g blødt smør i tern
  • 3 spsk kakaopulver
  • kornene af 1 vaniljestang

Kaffeganache

Pynt

  • hindbær
  • rød skovsyre

Sådan gør du

Sådan gør du

Peanut-daddelbund

Kom peanuts i en minihakker og kør til nødderne er finthakkede, men ikke pulveriserede. Hæld dem i en skål. Kom dadler i minihakkeren og kør i ca. 1 minut - til blandingen samler sig. Vend peanuts og dadler godt sammen - brug hænderne. Kom peanut-daddelblandingen i en form beklædt med bagepapir, fx en madkasse (ca. 10 x 15 cm). Tryk blandingen sammen og stil den tildækket i fryseren.

Kom avocado, sukker, smør, kakao og vanilje i en skål og blend det med en stavblender - til blandingen er helt jævn. Fordel avocadoblandingen på peanut-daddelbunden og stil formen tildækket tilbage i fryseren i mindst 1 time.

Kaffeganache

Kom imens chokoladen i en skål. Bring fløde, kaffe og glukosesirup i kog i en lille tykbundet gryde under omrøring og hæld det over chokoladen. Lad chokoladeblandingen stå i ca. 1 min. og rør den sammen med en dejskraber - til kaffeganachen samler sig og bliver jævn. Lad ganachen køle af tildækket i køleskabet - den skal være helt fast.

Pisk kaffeganachen med en håndmixer i 1-2 min. og kom den i en lille sprøjtepose med stjernetylle. Skær kanterne til, så de er lige og skær kagen ud i 4 aflange stykker. Sprøjt små toppe af kaffeganache på kagestykkerne og pynt med hindbær og skovsyre. Server kagerne helt kolde.

Tips

Lav evt. dobbelt portion af kagen og opbevar den i fryseren. Så har du en nem dessert til uventede gæster.
Har du for meget kaffeganach, kan den også fryses. Lad den tø op ved stuetemperatur i ca. ½ time, pisk den luftig med en håndmixer i 1-2 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: