Dessertkage med peanuts og kaffeganache
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Dessertkage med avocado og kakao på en sprød bund af peanuts og dadler - toppet med en skøn kaffeganache. En intens dessertkage som er let at lave og slet ikke skal i ovnen. Prøv denne dessertkage næste gang du har lyst til at servere en lidt anderledes dessert. Lav en stor portion af dessertkagen - dessertkagen er god at have liggende i fryseren, da den kan serveres direkte fra frys.
Ingredienser
Peanut-daddelbund
300 g
Saltede peanuts
|
|
---|---|
300 g
Bløde dadler uden sten
|
2
Modne avocadoer - uden sten og skræl (ca. 100 g)
|
|
---|---|
150 g
Rørsukker
|
|
50 g
Blødt smør i tern
|
|
1 dl
Kakaopulver
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
Kaffeganache
150 g
Finthakket hvid chokolade
|
|
---|---|
¾ dl
Piskefløde
|
|
2 spsk
Stærk espressokaffe
|
|
1 spsk
Glukosesirup
|
Pynt
Hindbær
|
|
---|---|
Rød skovsyre
|
Sådan gør du
Peanut-daddelbund
Kaffeganache
Har du for meget kaffeganache, kan den også fryses. Lad den tø op ved stuetemperatur i ca. ½ time, pisk den luftig med en håndmixer i 1-2 min. Du kan også fryse stykker af kagen med kaffeganache på.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23225 kJ / 5551 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1904 kJ / 455 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,6 g |
Protein: | 7,9 % | 8,8 g |
Kulhydrat: | 36,8 % | 41,2 g |
Fedt: | 55,3 % | 28,5 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
