Dessertkage med peanuts og kaffeganache

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

Dessertkage med avocado og kakao på en sprød bund af peanuts og dadler - toppet med en skøn kaffeganache. En intens dessertkage som er let at lave og slet ikke skal i ovnen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Peanut-daddelbund

  • 150 g saltede peanuts
  • 150 g bløde dadler uden sten
  • 1 moden avocado - uden sten og skræl (ca. 100 g)
  • 75 g rørsukker
  • 25 g blødt smør i tern
  • 3 spsk kakaopulver
  • kornene af 1 vaniljestang

Kaffeganache

Pynt

  • hindbær
  • rød skovsyre

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Peanut-daddelbund

Kom peanuts i en minihakker og kør til nødderne er finthakkede, men ikke pulveriserede. Hæld dem i en skål. Kom dadler i minihakkeren og kør i ca. 1 minut - til blandingen samler sig. Vend peanuts og dadler godt sammen - brug hænderne. Kom peanut-daddelblandingen i en form beklædt med bagepapir, fx en madkasse (ca. 10 x 15 cm). Tryk blandingen sammen og stil den tildækket i fryseren.

Kom avocado, sukker, smør, kakao og vanilje i en skål og blend det med en stavblender - til blandingen er helt jævn. Fordel avocadoblandingen på peanut-daddelbunden og stil formen tildækket tilbage i fryseren i mindst 1 time.

Kaffeganache

Kom imens chokoladen i en skål. Bring fløde, kaffe og glukosesirup i kog i en lille tykbundet gryde under omrøring og hæld det over chokoladen. Lad chokoladeblandingen stå i ca. 1 min. og rør den sammen med en dejskraber - til kaffeganachen samler sig og bliver jævn. Lad ganachen køle af tildækket i køleskabet - den skal være helt fast.

Pisk kaffeganachen med en håndmixer i 1-2 min. og kom den i en lille sprøjtepose med stjernetylle. Skær kanterne til, så de er lige og skær kagen ud i 4 aflange stykker. Sprøjt små toppe af kaffeganache på kagestykkerne og pynt med hindbær og skovsyre. Server kagerne helt kolde.

Tips

Lav evt. dobbelt portion af kagen og opbevar den i fryseren. Så har du en nem dessert til uventede gæster.
Har du for meget kaffeganach, kan den også fryses. Lad den tø op ved stuetemperatur i ca. ½ time, pisk den luftig med en håndmixer i 1-2 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag