Sorte gryde

60+ min Hovedret

Den sorte gryde er en god gammel klassiker fra før den tid, hvor man tænkte på fedtindhold og grøntsager. I dag synes vi det ville passe fint med bagte grøntsager til, fx løg, selleri og andre rodfrugter.

Sorte gryde
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17899 kJ / 4278 kcal

Energifordeling:
Fiber: 22,8 g
Protein: 25,4 %
Kulhydrat: 27,8 %
Fedt: 45,7 %
Alkohol: 1,1 %
Frysetip

Retten kan fryses uden fløde.

Tips

Du skal være opmærksom på, at det ikke er koncentreret tomatpuré, der bruges i opskriften. Du kan skifte de 2 dl tomatpuré ud med en lille dåse (70 g) koncentreret tomatpuré og 1½ dl vand. Eller med 2 dl hakkede tomater fra dåse. Du kan skifte piskefløden ud med Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% eller 8%. Madlavningsfløde tåler ikke at koge i lang tid, især ikke under låg. Derfor skal du koge den sorte gryde uden fløde i knap en time. Tilsæt madlavningsfløde og kog godt igennem i ca. 5 min. – uden låg.

Ingredienser