Du skal være opmærksom på, at det ikke er koncentreret tomatpuré, der bruges i opskriften. Du kan skifte de 2 dl tomatpuré ud med en lille dåse (70 g) koncentreret tomatpuré og 1½ dl vand. Eller med 2 dl hakkede tomater fra dåse. Du kan skifte piskefløden ud med Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% eller 8%. Madlavningsfløde tåler ikke at koge i lang tid, især ikke under låg. Derfor skal du koge den sorte gryde uden fløde i knap en time. Tilsæt madlavningsfløde og kog godt igennem i ca. 5 min. – uden låg.
Retten kan fryses uden fløde.
17251 kJ / 4123 kcal
510 kJ / 122 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 27,1 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 26,5 % | 7,9 g |
Fedt: | 45,2 % | 6,2 g |
Alkohol: | 1,2 % |
Her endnu en lækker og klassisk gryderet.
1 kg
Mørt oksekød, fx okseinderlår eller -klump
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
2 dl
Stærk kaffe, fx espressokaffe
|
|
4 dl
Piskefløde
|
|
½ dåse
Hakkede tomater (ca. 200 g)
|
|
½ dl
Snaps, fx brøndum klar
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kviste af bredbladet persille
|
---|
1½ kg
Kartofler - lavet til kartoffelmos
|
---|