Sorte gryde

Sorte gryde

60+ min Hovedret
Fryseegnet

Den sorte gryde er en god gammel klassiker fra før den tid, hvor man tænkte på fedtindhold og grøntsager. I dag synes vi det ville passe fint med bagte grøntsager til, fx løg, selleri og andre rodfrugter.

Velbekomme!
Frysetip

Retten kan fryses uden fløde.

Tips

Du skal være opmærksom på, at det ikke er koncentreret tomatpuré, der bruges i opskriften. Du kan skifte de 2 dl tomatpuré ud med en lille dåse (70 g) koncentreret tomatpuré og 1½ dl vand. Eller med 2 dl hakkede tomater fra dåse. Du kan skifte piskefløden ud med Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% eller 8%. Madlavningsfløde tåler ikke at koge i lang tid, især ikke under låg. Derfor skal du koge den sorte gryde uden fløde i knap en time. Tilsæt madlavningsfløde og kog godt igennem i ca. 5 min. – uden låg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17899 kJ / 4278 kcal

Næringsindhold pr. 100g

530 kJ / 127 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 25,4 % 7,9 g
Kulhydrat: 27,8 % 8,6 g
Fedt: 45,7 % 6,5 g
Alkohol: 1,1 %

Ingredienser