Chokoladetærte

Chokoladetærte

60+ min
Fryseegnet
Chokoladetærten er en lækker og intens chokoladedessert der helt sikkert vil imponere gæsterne. Den sprøde tærtebund er fyldt med en dejlig blød chokoladeganache og et pift af flagesalt på toppen.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladetarte/

Sådan gør du

  • Kom smør, mel, flormelis, kakao og salt i en foodprocessor og hak det i ca. 20 sek. - indtil blandingen er smuldret.
  • Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt.
  • Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter), og tryk den godt op ad kanterne.
  • Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og bag tærtebunden midt i ovnen ca. 10 min. ved 200° - varmluft. Lad den køle af på en bagerist.
Chokoladeganache
  • Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
  • Kom vaniljestang, -korn, piskefløde og sirup i en gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring.
  • Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandingen er ensartet.
  • Hæld chokoladeganachen i tærtebunden og stil den på køl i mindst 4 timer.
  • Drys tærten med flagesalt og server.

Server chokoladetærten til dessert med vaniljeis og friske bær.

Tærten kan fryses. Bunden bliver lidt blødere i konsistensen efter frys.

Energiindhold for hele retten:

21913 kJ / 5237 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1878 kJ / 449 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,2 % 4,6 g
Kulhydrat: 43 % 47,4 g
Fedt: 52,8 % 26,8 g
Mere inspiration

Chokoladetærten bliver endnu bedre med denne is til.

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(105)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

125 g Smør
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk Flormelis
3 spsk Kakaopulver
⅛ tsk Fint salt
2 Æggeblommer
Chokoladeganache
300 g Mælkechokolade
100 g Mørk chokolade
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 dl Piskefløde
1½ dl Lys sirup
Pynt
Flagesalt