Chokoladetærte

Chokoladetærte

60+ min
Fryseegnet
Chokoladetærten er en lækker og intens chokoladedessert der helt sikkert vil imponere gæsterne. Den sprøde tærtebund er fyldt med en dejlig blød chokoladeganache og et pift af flagesalt på toppen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - varmluft

  • Kom smør, mel, flormelis, kakao og salt i en foodprocessor og hak det i ca. 20 sek. - indtil blandingen er smuldret. Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter), og tryk den godt op ad kanterne. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden med en gaffel og bag tærtebunden midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.
Chokoladeganache
  • Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn, piskefløde og sirup i en gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandingen er ensartet. Hæld chokoladeganachen i tærtebunden og stil den på køl i mindst 4 timer. Drys tærten med flagesalt og server.

Server chokoladetærten til dessert med vaniljeis og friske bær.

Tærten kan fryses. Bunden bliver lidt blødere i konsistensen efter frys.

Energiindhold for hele retten:

21655 kJ / 5176 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1905 kJ / 455 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,3 % 4,8 g
Kulhydrat: 41,6 % 46,6 g
Fedt: 54,1 % 27,9 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

125 g Smør
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk Flormelis
3 spsk Kakaopulver
⅛ tsk Fint salt
2 Æggeblommer
Chokoladeganache
300 g Mælkechokolade
100 g Mørk chokolade
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 dl Piskefløde
1½ dl Lys sirup
Pynt
Flagesalt