Chokoladetærte
5 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•

Chokoladetærten er en lækker og intens chokoladedessert der helt sikkert vil imponere gæsterne. Den sprøde tærtebund er fyldt med en dejlig blød chokoladeganache og et pift af flagesalt på toppen.
Ingredienser
125 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
3 spsk
Flormelis
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
⅛ tsk
Fint salt
|
|
2
Æggeblommer
|
Chokoladeganache
300 g
Mælkechokolade
|
|
---|---|
100 g
Mørk chokolade
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
1½ dl
Lys sirup
|
Pynt
Flagesalt
|
---|
Sådan gør du
Chokoladeganache
Server chokoladetærten til dessert med vaniljeis og friske bær.
Tærten kan fryses. Bunden bliver lidt blødere i konsistensen efter frys.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21917 kJ / 5238 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1878 kJ / 449 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4,2 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 43 % | 47,5 g |
Fedt: | 52,8 % | 26,8 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
