Fyldte chokolader med kaffeganache

Fyldte chokolader med kaffeganache

3 timer
Arbejdstid: 1 time 10 min
Chokolade med fyld af kaffeganache er lækkert til kaffebordet og fungerer perfekt som værtindegave eller som mandelgave til jul. Kaffeganachen er lækker cremet og har en dejlig blød smag af kaffe, som passer godt med den sprøde chokoladeskal.
https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-chokolader-med-kaffeganache/

Sådan gør du

Kaffeganache
  • Bring fløde og kaffepulver i kog i en tykbundet gryde. Kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 8 min.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade og smør. Rør til chokolade og smør er smeltet og massen er ensartet.
  • Hæld ganachen i en sprøjtepose og læg den på køl i ca. ½ time.
  • Temperer i mellemtiden chokoladen.
Chokoladeskaller
  • Kom 300 g chokolade i en skål og smelt det over vandbad under omrøring, til chokoladen har en temperatur på 45-50°.
  • Gnub imens chokoladeformene med vat (så de færdige chokolader lettere kan slippe formen).
  • Tag chokoladen af varmen og bland den resterende chokolade i lidt ad gangen indtil chokoladen når en temperertur på 32-33°.
  • Test om chokoladen ved at dyppe en teske eller paletkniv i et tyndt lag chokolade og lad det ligge i 2-3 min. Er chokolade begyndt at sætte sig, kan du begynde at lave chokoladeskallerne.
  • Fyld chokoladeformene helt op med chokolade og bank evt luftbobler ud ved at banke på siderne af chokoladeformen.
  • Vend formen om og hæld overskydende chokolade tilbage i skålen. Skrab formens overflade fri for chokolade og læg formen med hullerne nedad på et stykke bagepapir med et skærebræt under og sæt den på køl i ca. 10 min.
  • Tag formen ud og fyld chokoladeskallerne ( 4-5g afkølet kaffeganache i hvert stykke) og stil igen formen på køl i ca. 10 min.
  • Tjek tempereratureren på chokoladen, er den kommet under 32° kan den forsigtigt opvarmes med en hårtørrer.
  • Tag chokoladeformen ud og hæld et lag chokolade ud over hele formen - fordel chokoladen over alle hullerne. Skrab den overskydende chokolade tilbage i skålen.
  • Stil de fyldte chokolader på køl i minimum 1 time.
  • Vend formen rundt og bank den ned på en bordplade, for at løsne de fyldte chokolader.
Pynt
  • Smelt gold eller hvid chokolade og pynt de færdige fyldte chokolader.

Opbevar chokoladerne på køl og tag dem ud lidt før servering Brug evt. rester oven på en kage, eller som pålæg på en skive brød

Ganachen kan fryses og bruges senere. Tø den i køleskabet

Energiindhold for hele retten:

12075 kJ / 2886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2133 kJ / 510 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,4 % 5,5 g
Kulhydrat: 42 % 52,7 g
Fedt: 53,6 % 30,9 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Kaffeganache
¾ dl Piskefløde
2 tsk Frysetørret kaffepulver, fx nescafé
75 g Hakket mælkechokolade
10 g Smør
Chokoladeskaller
400 g Hakket mørk chokolade
Vat
Pynt
Gold eller hvid chokolade