Fyldte chokolader med kaffeganache
3 timer
•
Arbejdstid: 1 time 10 min
•
Chokolade med fyld af kaffeganache er lækkert til kaffebordet og fungerer perfekt som værtindegave eller som mandelgave til jul. Kaffeganachen er lækker cremet og har en dejlig blød smag af kaffe, som passer godt med den sprøde chokoladeskal.
Ingredienser
Kaffeganache
¾ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
2 tsk
Frysetørret kaffepulver, fx nescafé
|
|
75 g
Hakket mælkechokolade
|
|
10 g
Smør
|
Chokoladeskaller
400 g
Hakket mørk chokolade
|
|
---|---|
Vat
|
Pynt
Gold eller hvid chokolade
|
---|
Sådan gør du
Kaffeganache
Chokoladeskaller
Pynt
Opbevar chokoladerne på køl og tag dem ud lidt før servering Brug evt. rester oven på en kage, eller som pålæg på en skive brød
Ganachen kan fryses og bruges senere. Tø den i køleskabet
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12075 kJ / 2886 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2133 kJ / 510 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 4,4 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 42 % | 52,7 g |
Fedt: | 53,6 % | 30,9 g |
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.