Dalgona kaffe

Dalgona kaffe

10 min
Dalgona kaffe er navnet på en ny og trendy iskaffe, der stammer fra Sydkorea. Den består af iskold mælk serveret med et tykt kaffesirup-skum på toppen. En nem og lækker iskaffe, der er hurtig at lave.

Sådan gør du

  • Kom kaffepulver, sukker og kogende vand i en skål og pisk med en håndmixer i ca. 2 min. - eller til skummet er tykt og cremet (skummet kan også piskes med håndkraft, det tager bare længere tid).
  • Fordel mælk og isterninger i 2 glas og fordel skummet på toppen.
  • Pynt med chokolade og server iskaffen med et sugerør eller en ske.

Det er flottes at servere iskaffen med mælken og kaffeskummet to-delt, men den skal omrøres, før den drikkes. Du kan bruge alle slags mælk - også plantedrik til iskaffen. Iskaffen kan pyntes med et drys kakao - eller serveres helt uden pynt.

Giv din Dalgona kaffe et juletwist - her er 2 forslag: Drys hakket mørk chokolade med appelsinsmag på toppen og pynt med tørret appelsinskive. Eller: Tilsæt ½ tsk stødt kardemomme og ½ tsk kanel til kaffeskummet. Uhmm så er det jul !

Energiindhold for hele retten:

1202 kJ / 287 kcal

Næringsindhold pr. 100g

219 kJ / 52 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 24,2 % 3,1 g
Kulhydrat: 70 % 9 g
Fedt: 5,8 % 0,3 g
Mere inspiration

Den enkle klassiske iskaffe.

Iskaffe
5 min
Iskaffe
(99)
Relateret video
Dalgona kaffe

Dalgona kaffe består af iskold mælk serveret med et tykt kaffesirup-skum på toppen. En nem og lækker iskaffe, der er hurtig at lave.

Ingredienser

2 spsk Frysetørret kaffepulver
2 spsk Sukker
2 spsk Kogende vand
4 dl Mælk
4 Isterninger
Pynt
Hakket mørk chokolade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk