Dalgona kaffe

Dalgona kaffe

10 min
Dalgona kaffe er navnet på en ny og trendy iskaffe, der stammer fra Sydkorea. Den består af iskold mælk serveret med et tykt kaffesirup-skum på toppen. En nem og lækker iskaffe, der er hurtig at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/dalgona-kaffe/

Sådan gør du

  • Kom kaffepulver, sukker og kogende vand i en skål og pisk med en håndmixer i ca. 2 min. - eller til skummet er tykt og cremet (skummet kan også piskes med håndkraft, det tager bare længere tid).
  • Fordel mælk og isterninger i 2 glas og fordel skummet på toppen.
  • Pynt med chokolade og server iskaffen med et sugerør eller en ske.

Det er flottes at servere iskaffen med mælken og kaffeskummet todelt, men den skal omrøres, før den drikkes. Du kan bruge alle slags mælk - også plantedrik til iskaffen. Iskaffen kan pyntes med et drys kakao - eller serveres helt uden pynt.

Giv din Dalgona kaffe et juletwist - her er 2 forslag: Drys hakket mørk chokolade med appelsinsmag på toppen og pynt med tørret appelsinskive. Eller: Tilsæt ½ tsk stødt kardemomme og ½ tsk kanel til kaffeskummet. Uhmm så er det jul !

Energiindhold for hele retten:

1202 kJ / 287 kcal

Næringsindhold pr. 100g

219 kJ / 52 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 24,2 % 3,1 g
Kulhydrat: 70 % 9 g
Fedt: 5,8 % 0,3 g
Relateret video
Dalgona kaffe

Dalgona kaffe består af iskold mælk serveret med et tykt kaffesirup-skum på toppen. En nem og lækker iskaffe, der er hurtig at lave.

Ingredienser

2 spsk Frysetørret kaffepulver
2 spsk Sukker
2 spsk Kogende vand
4 dl Mælk
4 Isterninger
Pynt
Hakket mørk chokolade