Iskaffe

5 min
Iskaffe

Det er skønt med hjemmelavet iskaffe på en varm dag. Her er en opskrift på en dejlig cremet iskaffe, som du hurtigt kan lave. Iskaffe kan tilberedes af både fed og mager mælk, og den kan både bruges som mellemmåltid eller som en enkelt dessert - evt med lidt spiritus i eller ved siden af.

Ingredienser

Iskaffe

¾ dl Kold espressokaffe eller stærk kaffe
2 dl Kold mælk
6 Store isterninger
1 tsk Brun farin eller sukker

Sådan gør du

Iskaffe

  • Hæld kaffe, mælk, isterninger og farin i et blenderglas.
  • Blend ved højeste hastighed i ca. 15 sek. - eller til iskaffen har en cremet konsistens.
  • Smag iskaffen til. Hæld iskaffen i et glas og server straks med sugerør.

Du kan bruge den mælk du har i køleskabet (sød, let, mini eller -skummet) - men jo federe mælken er, jo mere fremhæver den smagen af kaffen. Skal iskaffen være mere festlig kan du tilsætte 2 cl Amaretto, Baileys eller cognac.

Server eventuelt din iskaffe med frosne flødeterninger for at holde den kold i længere tid og gøre den mere cremet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

386 kJ / 92 kcal

Næringsindhold pr. 100g

97 kJ / 23 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 31,2 % 1,8 g
Kulhydrat: 59,7 % 3,4 g
Fedt: 9,1 % 0,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/iskaffe/