Iskaffe
5 min
•
Det er skønt med hjemmelavet iskaffe på en varm dag. Her er en opskrift på en dejlig cremet iskaffe, som du hurtigt kan lave. Iskaffe kan tilberedes af både fed og mager mælk, og den kan både bruges som mellemmåltid eller som en enkelt dessert - evt med lidt spiritus i eller ved siden af.
Ingredienser
Iskaffe
¾ dl
Kold espressokaffe eller stærk kaffe
|
|
---|---|
2 dl
Kold mælk
|
|
6
Store isterninger
|
|
1 tsk
Brun farin eller sukker
|
Sådan gør du
Iskaffe
Du kan bruge den mælk du har i køleskabet (sød, let, mini eller -skummet) - men jo federe mælken er, jo mere fremhæver den smagen af kaffen. Skal iskaffen være mere festlig kan du tilsætte 2 cl Amaretto, Baileys eller cognac.
Server eventuelt din iskaffe med frosne flødeterninger for at holde den kold i længere tid og gøre den mere cremet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
386 kJ / 92 kcal
Næringsindhold pr. 100g
97 kJ / 23 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 31,2 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 59,7 % | 3,4 g |
Fedt: | 9,1 % | 0,3 g |