Chokoladekage med ganache

3 timer
Arbejdstid: 45 min
Chokoladekage med ganache

Chokoladekage med ganache. Denne opskrift er en drøm af en chokoladekage - for dig der næsten ikke kan få nok af chokolade. Chokoladekagen med ganache både smager godt og ser rigtig godt ud med pynt af både brombær og spiselige blomster.

Ingredienser

Chokoladekage

125 g Smør
125 g Mørk chokolade i mindre stykker
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
4 Æg
3 spsk Hvedemel
¼ tsk Fint salt
2 spsk Stærk kaffe

Ganache

75 g Mørk chokolade
100 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
1 tsk Vaniljesukker
¾ dl Piskefløde

Pynt

Spiselige blomster
Friske brombær eller hindbær
Chokoladespåner eller -kugler

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved svag varme.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel og salt sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen.
  • Tilsæt chokoladesmør og kaffe og vend blandingen sammen.
  • Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
  • Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnenca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn. - kagen må gerne være lidt underbagt.
  • Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet.

Ganache

  • Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over vandbad.
  • Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt med en håndmixer.
  • Hæld chokoladen i og pisk videre.
  • Tilsæt fløden lidt af gangen og pisk til ganachen er luftig.

Sådan pynter du chokoladekagen

  • Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad.
  • Smør ganachen på kagen og pynt.

Bag gerne chokoladekagen dagen før - chokoladekagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18222 kJ / 4355 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1786 kJ / 427 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 3,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 37,4 % 39,3 g
Fedt: 58,7 % 28,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladekage-med-ganache/