Chokoladekage med ganache
3 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
Chokoladekage med ganache. Denne opskrift er en drøm af en chokoladekage - for dig der næsten ikke kan få nok af chokolade. Chokoladekagen med ganache både smager godt og ser rigtig godt ud med pynt af både brombær og spiselige blomster.
Ingredienser
Chokoladekage
125 g
Smør
|
|
---|---|
125 g
Mørk chokolade i mindre stykker
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
4
Æg
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
2 spsk
Stærk kaffe
|
Ganache
75 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
100 g
Blødt smør
|
|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
¾ dl
Piskefløde
|
Pynt
Spiselige blomster
|
|
---|---|
Friske brombær eller hindbær
|
|
Chokoladespåner eller -kugler
|
Sådan gør du
Chokoladekage
Ganache
Sådan pynter du chokoladekagen
Bag gerne chokoladekagen dagen før - chokoladekagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18222 kJ / 4355 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1786 kJ / 427 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 3,9 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 37,4 % | 39,3 g |
Fedt: | 58,7 % | 28,3 g |