Macarons

60+ min

Macarons er små sprøde kager, som er lavet af italiensk marengs. Bundene er bagt med kakao og er lagt sammen med en lækker chokoladeganache. Når du bider i en macaron skal den føles sprød uden på og blød inden i - og den har godt af, at trække et døgns tid, så fyldet sætter sig. Macarons kræver, at du er sirlig i din fremgangsmåde, men så bliver du også belønnet med små elegante kager, der kan serveres til en hver lejlighed, året rundt.

Macarons
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15231 kJ / 3640 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1554 kJ / 371 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6,7 % 6,1 g
Kulhydrat: 49,9 % 45,7 g
Fedt: 43,4 % 18,2 g
Frysetip

Du kan fryse de færdige macarons, men du kan også fryse kakaobundene. Begge dele kan holde sig ca. 1 måned i fryseren.

Tips

Læg macarons et døgn på køl, så ganache og kakaobunde kan smelte lidt sammen. Herefter kan de holde sig ca. 5 dage på køl - gerne i en kagedåse, så de kan ånde.

Tilberedningstip

Du kan også bruge mørk chokolade 70% eller tilsætte kaffe i ganachen - ca. 2 spsk instant kaffe og 1 spsk kogende vand til hele portionen. Du kan også tilsætte appelsinskal, lakrids eller havsalt.

Ingredienser