Macarons

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

Macarons er små sprøde kager, som er lavet af italiensk marengs. Disse macarons er med kakao og er lagt sammen med en lækker chokoladeganache.

Ingredienser

Opskriften gælder for 35 stk

Ganache

Kakaobunde

  • 150 g mandelmel (ca. 3¾ dl)
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 4 tsk kakao
  • 4 æggehvider (ca. 120 g)
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • ½ dl vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Ganache

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden i kog under omrøring i en lille, tykbundet gryde. Hæld den over chokoladen og lad det stå ca. 3 min. - uden omrøring. Rør derefter ganachen sammen, til den er ensartet og glat. Dæk den med plastfilm - helt nede ved overfladen, så der ikke dannes kondens. Stil ganachen tildækket i køleskabet til den er helt kold - mindst 4 timer og gerne natten over.

Kakaobunde

Sigt mandelmel, flormelis og kakao i en skål - i en ikke for finmasket si. Tilsæt 2 æggehvider og rør til en ensartet blanding med en dejskraber. Pisk de resterende æggehvider i en anden skål ved højeste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt 50 g sukker og pisk indtil hviderne er stive. Bring resten af sukkeret og vand i kog i en tykbundet gryde. Mål med et stegetermometer sukkerlagens temperatur - den skal være 118°. Hæld sukkerlagen i en tynd stråle i skålen med æggehvider og pisk ved lav hastighed - sørg for at hælde den varme lage ned langs skålens kant, så det ikke sprøjter. Pisk videre ved lav hastighed indtil marengsen er afkølet. Kom halvdelen af marengsen i mandelblandingen og rør det godt sammen til det er ensfarvet. Vend forsigtigt resten af marengsen i med en dejskraber - pas på ikke at slå alt luften ud af blandingen. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle og sprøjt den ud til små bunde på størrelse med en 5-krone på 2 plader med bagepapir. Bank lufthullerne ud af dejen ved at banke bagepladen hårdt ned i bordet et par gange. Lad dem tørre på køkkenbordet ca. ½ time. Forbag 1 plade af gangen. Skru ned for temperaturen og åbn ovndøren, så dampen kan komme ud. Luk igen og bag dem færdige. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Læg de afkølede bunde sammen 2 og 2 med ganache.

Forbagning

Ca. 5 min. ved 170° - varmluftsovn.

Bagning

Ca. 10 min. ved 140° - varmluftsovn.

Frysetip

Du kan fryse de færdige macarons, men du kan også fryse kakaobundene. Begge dele kan holde sig ca. 1 måned i fryseren.

Tips

Læg macarons et døgn på køl, så ganache og kakaobunde kan smelte lidt sammen. Herefter kan de holde sig ca. 5 dage på køl - gerne i en kagedåse, så de kan ånde.

Tilberedningstip

Du kan også bruge mørk chokolade 70% eller tilsætte kaffe i ganachen - ca. 2 spsk instant kaffe og 1 spsk kogende vand til hele portionen.

Andre smage du kan lege med, fx mint, appelsinskal, lakrids eller havsalt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: