Macarons er små sprøde kager, som er lavet af italiensk marengs. Bundene er bagt med kakao og er lagt sammen med en lækker chokoladeganache. Når du bider i en macaron skal den føles sprød uden på og blød inden i - og den har godt af, at trække et døgns tid, så fyldet sætter sig. Macarons kræver, at du er sirlig i din fremgangsmåde, men så bliver du også belønnet med små elegante kager, der kan serveres til en hver lejlighed, året rundt.
Du kan fryse de færdige macarons, men du kan også fryse kakaobundene. Begge dele kan holde sig ca. 1 måned i fryseren.
Læg macarons et døgn på køl, så ganache og kakaobunde kan smelte lidt sammen. Herefter kan de holde sig ca. 5 dage på køl - gerne i en kagedåse, så de kan ånde.
Du kan også bruge mørk chokolade 70% eller tilsætte kaffe i ganachen - ca. 2 spsk instant kaffe og 1 spsk kogende vand til hele portionen. Du kan også tilsætte appelsinskal, lakrids eller havsalt.
15231 kJ / 3640 kcal
1554 kJ / 371 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 6,7 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 49,9 % | 45,7 g |
Fedt: | 43,4 % | 18,2 g |