Chokoladekager
45 min

Chokoladekager

Lækre små chokoladekager med chokolade- og nøddestykker.
Fryseegnet
Bedømmelse (349 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekager

Lækre små chokoladekager med chokolade- og nøddestykker.

55 kager pr. portion

Antal portioner
  • 75 g blødt smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 50 g brun farin (ca. ¾ dl)
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk fint salt
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 50% kakao)
  • 50 g hasselnøddekerner i halve

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker godt sammen. Rør farin og æg i. Bland hvedemel sammen med vaniljesukker, natron og salt og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og nøddekerner. Sæt med 2 teskeer dejen i toppe på en plade med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Bag kagerne øverst i ovnen. Spis kagerne, mens de er nybagte og lune.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 175°.

Tips

Lun dem evt. på en brødrister. Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 43 %
Print