Småkager med chokolade og havregryn
30 min
Fryseegnet
•
Hjemmebagte småkager hører sig ikke kun til ved højtiderne. Disse småkager med chokolade og havregryn kan også nydes som det hurtige energibust i hverdagen eller serveres som et lækkert tilbehør til kaffen i weekenden. Og så gør det jo ikke noget at de som her, har lidt ekstra fibre i form af havregryn. Småkager med chokolade og havregryn er nemme at lave, og du kan gemme den færdige dej i fryseren, så du kan bage dem lidt efter lidt, og på den måde altid har nybagte småkager på lager.
Ingredienser
Småkager med chokolade og havregryn
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
250 g
Rørsukker (ca. 3 dl)
|
|
2
Æg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
2 dl
Havregryn
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
200 g
Mørk chokolade
|
Sådan gør du
Småkager med chokolade og havregryn
Den rå dej kan fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer. De bagte småkager kan også fryses - lun evt. de optøede småkager på en brødrister.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18340 kJ / 4383 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1901 kJ / 454 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 4 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 47,9 % | 53,5 g |
Fedt: | 48,1 % | 24,7 g |