Kaffemåne med chokoladeganache

Kaffemåne med chokoladeganache

60+ min
Denne kaffemåne burde have en plads på alle kaffeelskeres kagebord. Her er en opskrifte på en lækker variation af en chokoladekage med en saftig krumme og skønne undertoner af kaffe. Den hjemmelavede kaffemåne er toppet med blød chokoladeganache og gør smagsoplevelsen fuldkommen - ikke mindst når du serverer en dejlig cremet og iskold flødeskum til.

Sådan gør du

Kaffemåne
  • Pisk smør, farin og vaniljesukker sammen. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og salt og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen.
  • Rør kaffepulver og mælk sammen og hæld det i dejen.
  • Pisk til dejen er jævn og fordel den i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen og lad den afkøle i formen på en bagerist.
  • Tag kagen ud af formen og del den, så du får to halvmåneformede kager. Vend kagerne, så den flade underside er øverst.
Chokoladeganache
  • Bring fløden i kog i en tykbundet gryde ved jævn varme og under omrøring. Tilsæt kaffepulver og chokolade.
  • Tag gryden af varmen og rør til chokoladen er smeltet.
  • Fordel chokoladeganachen på de to halvmåneformede kager med en paletkniv.
  • Pynt med chokoladekaffebønner, chokoladespåner og citronmelisse og server med flødeskum.
Bagetid
  • Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Endnu en overdådig drøm af en chokoladekage.

Velbekomme!
Tips

Du kan naturligvis vælge at servere kaffemånen som en hel "fuldmåne" og den kan pyntes med spiselige blomster eller friske bær. Er du helt vild med kaffe, kan du smage flødeskummet til med frysetørret kaffepulver - eller et par skefulde kaffelikør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20110 kJ / 4806 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1482 kJ / 354 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,5 % 4,8 g
Kulhydrat: 38,8 % 33,8 g
Fedt: 55,7 % 22,3 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Kaffemåne
Blødt smør
150 g
Brun farin (ca. 3½ dl)
200 g
Vaniljesukker
2 tsk
Æg
3
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Kakaopulver
4 spsk
Bagepulver
1 tsk
Fint salt
½ tsk
Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
1 spsk
Mælk
2 dl
Chokoladeganache
1 dl
Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
½ spsk
Grofthakket mørk chokolade
200 g
Pynt
Chokoladekaffebønner
Chokoladespåner
Friske citronmelisseblade