Kaffemåne med chokoladeganache
Denne kaffemåne burde have en plads på alle kaffeelskeres kagebord. Her er en opskrifte på en lækker variation af en chokoladekage med en saftig krumme og skønne undertoner af kaffe. Den hjemmelavede kaffemåne er toppet med blød chokoladeganache og gør smagsoplevelsen fuldkommen - ikke mindst når du serverer en dejlig cremet og iskold flødeskum til.
Ingredienser
Kaffemåne
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Brun farin (ca. 3½ dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
3
Æg
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
4 spsk
Kakaopulver
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
1 spsk
Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
|
|
2 dl
Mælk
|
Chokoladeganache
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
½ spsk
Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
|
|
200 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Pynt
Chokoladekaffebønner
|
|
---|---|
Chokoladespåner
|
|
Citronmelisseblade
|
Tilbehør
1½ dl
Piskefløde - pisket til let skum
|
---|
Sådan gør du
Kaffemåne
Chokoladeganache
Du kan naturligvis vælge at servere kaffemånen som en hel "fuldmåne" og den kan pyntes med spiselige blomster eller friske bær. Er du helt vild med kaffe, kan du smage flødeskummet til med frysetørret kaffepulver - eller et par skefulde kaffelikør.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19871 kJ / 4749 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1462 kJ / 349 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 5,5 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 39,4 % | 33,9 g |
Fedt: | 55,1 % | 21,7 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.