

Kaffemåne med chokoladeganache
60+ min
En lækker chokoladekage med en saftig krumme og skønne undertoner af kaffe. Toppet med blød chokoladeganache er smagsoplevelsen fuldkommen.
Ingredienser
Opskriften gælder for 10 personer
Kaffemåne
- 150 g blødt smør
- 200 g brun farin (ca. 3½ dl)
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
- 4 spsk kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk fint salt
- 1 spsk frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
- 2 dl mælk
Chokoladeganache
-
1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- ½ spsk frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
- 200 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Pynt
- frisk citronmelisseblad
- chokoladekaffebønne
- chokoladespåner
Tilbehør
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Kaffemåne
Pisk smør, farin og vaniljesukker sammen. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert. Bland mel, kakao, bagepulver og salt og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen. Rør kaffepulver og mælk sammen og hæld det i dejen. Pisk til dejen er jævn og fordel den i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen og lad den afkøle i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og del den, så du får to halvmåneformede kager. Vend kagerne, så den flade underside er øverst.
Chokoladeganache
Bring fløden i kog i en tykbundet gryde ved jævn varme og under omrøring. Tilsæt kaffepulver og chokolade. Tag gryden af varmen og rør til chokoladen er smeltet. Fordel chokoladeganachen på de to halvmåneformede kager med en paletkniv.
Bagetid
Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 20520 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 17 g
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 55 %