Kaffemåne med chokoladeganache

Kaffemåne med chokoladeganache

60+ min
Denne kaffemåne burde have en plads på alle kaffeelskeres kagebord. Her er en opskrifte på en lækker variation af en chokoladekage med en saftig krumme og skønne undertoner af kaffe. Den hjemmelavede kaffemåne er toppet med blød chokoladeganache og gør smagsoplevelsen fuldkommen - ikke mindst når du serverer en dejlig cremet og iskold flødeskum til.
https://www.arla.dk/opskrifter/kaffemane-med-chokoladeganache/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kaffemåne
  • Pisk smør, farin og vaniljesukker sammen. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og salt og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen.
  • Rør kaffepulver og mælk sammen og hæld det i dejen.
  • Pisk til dejen er jævn og fordel den i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen og lad den afkøle i formen på en bagerist.
  • Tag kagen ud af formen og del den, så du får to halvmåneformede kager. Vend kagerne, så den flade underside er øverst.
Chokoladeganache
  • Bring fløden i kog i en tykbundet gryde ved jævn varme og under omrøring. Tilsæt kaffepulver og chokolade.
  • Tag gryden af varmen og rør til chokoladen er smeltet.
  • Fordel chokoladeganachen på de to halvmåneformede kager med en paletkniv.
  • Pynt med chokoladekaffebønner, chokoladespåner og citronmelisse og server med flødeskum.

Du kan naturligvis vælge at servere kaffemånen som en hel "fuldmåne" og den kan pyntes med spiselige blomster eller friske bær. Er du helt vild med kaffe, kan du smage flødeskummet til med frysetørret kaffepulver - eller et par skefulde kaffelikør.

Energiindhold for hele retten:

19871 kJ / 4749 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1462 kJ / 349 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,5 % 4,8 g
Kulhydrat: 39,4 % 33,9 g
Fedt: 55,1 % 21,7 g
Mere inspiration

Endnu en overdådig drøm af en chokoladekage.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Kaffemåne
150 g Blødt smør
200 g Brun farin (ca. 3½ dl)
2 tsk Vaniljesukker
3 Æg
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
4 spsk Kakaopulver
1 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
1 spsk Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
2 dl Mælk
Chokoladeganache
1 dl Piskefløde
½ spsk Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
200 g Grofthakket mørk chokolade
Pynt
Chokoladekaffebønner
Chokoladespåner
Citronmelisseblade
Tilbehør
1½ dl Piskefløde - pisket til let skum