Chokoladetærte med nøddeflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(81 vurderinger)

60+ min

En drøm af en chokoladekage. Kagen er fugtig og massiv, og den smager allerbedst 1-3 dage efter den er bagt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 100 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 4 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 g smør
  • 3 spsk rasp

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og fordel raspen på bund og side. Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen. Lad bunden køle af.

Pisk fløden til et let flødeskum, bland med kaffe og fordel det på chokoladebunden. Drys chokoladetærten med chokolade og nødder.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Chokoladetærten kan fryses uden pynt.

Tips

Chokoladetærten bliver kun bedre af at blive bagt dagen før den skal spises. Som variation kan du udelade nødderne på toppen og kaffe i flødeskummet og drysse med kandiserede violer i stedet .

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20363 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 62 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: