Chokoladetærte med nøddeflødeskum

Chokoladetærte med nøddeflødeskum

60+ min
Fryseegnet
En drøm af en chokoladetærte. Chokoladetærte med nøddeflødeskum er svampet og fyldig, og den smager allerbedst 1-3 dage efter, at den er bagt. Der er næsten ingen mel i denne herligt tunge chokoladetærte med flødeskum - og det må have været på grænsen af det ekstravagante i 1972, hvor opskriften på chokoladetærten blev udviklet. Der er en grund til at denne chokoladetærte stadig er på hitlisten - prøv selv at smage.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladetarte-med-noddeflodeskum/

Sådan gør du

Chokoladetærte
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Del æggene i blommer og hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og fordel raspen på bund og side. Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad bunden køle af.
Nøddeflødeskum
  • Pisk fløden til et let flødeskum, bland med kaffe og fordel det på chokoladebunden.
  • Drys chokoladetærten med chokolade og nødder.

Chokoladetærten bliver kun bedre af at blive bagt dagen før den skal spises. Som variation kan du udelade nødderne på toppen og kaffe i flødeskummet og drysse med kandiserede violer i stedet .

Chokoladetærten kan fryses uden pynt.

Energiindhold for hele retten:

18083 kJ / 4322 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1620 kJ / 387 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 36,4 % 34,7 g
Fedt: 58,4 % 25,6 g
Mere inspiration

Dejlig kage med både kaffe og masser af chokolade - uhm!

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Chokoladetærte
150 g Mørk chokolade
100 g Blødt smør
175 g Sukker (ca. 2 dl)
4 Æg
3 spsk Hvedemel
3 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
10 g Smør
3 spsk Rasp
Nøddeflødeskum
¼ liter Piskefløde
2 spsk Kold stærk kaffe
50 g Høvlet mørk chokolade
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner