Chokoladetærte med nøddeflødeskum
En drøm af en chokoladetærte. Chokoladetærte med nøddeflødeskum er svampet og fyldig, og den smager allerbedst 1-3 dage efter, at den er bagt. Der er næsten ingen mel i denne herligt tunge chokoladetærte med flødeskum - og det må have været på grænsen af det ekstravagante i 1972, hvor opskriften på chokoladetærten blev udviklet. Der er en grund til at denne chokoladetærte stadig er på hitlisten - prøv selv at smage.
Ingredienser
Chokoladetærte
150 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
100 g
Blødt smør
|
|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
4
Æg
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
3 spsk
Kartoffelmel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
3 spsk
Rasp
|
Nøddeflødeskum
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
2 spsk
Kold stærk kaffe
|
|
50 g
Høvlet mørk chokolade
|
|
50 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Chokoladetærte
Nøddeflødeskum
Chokoladetærten bliver kun bedre af at blive bagt dagen før den skal spises. Som variation kan du udelade nødderne på toppen og kaffe i flødeskummet og drysse med kandiserede violer i stedet .
Chokoladetærten kan fryses uden pynt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18083 kJ / 4322 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1620 kJ / 387 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 5,2 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 36,4 % | 34,7 g |
Fedt: | 58,4 % | 25,6 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.