Islagkage med nøddebund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(187 vurderinger)

60+ min

Islagkage med nøddebund er en isdessert, som har det hele. Fantastisk nøddebund, hjemmelavet chokoladeis og chokoladetopping. Glæd dig!

Ingredienser

8-10 personer pr. kage

Antal portioner

Nøddebund

  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner

Chokoladeis

Chokoladespåner

  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • guldstøv

Sådan gør du

Sådan gør du

Nøddebund

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej. Vend nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.

Chokoladeis

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af (lillefingervarm). Pisk fløden til et let flødeskum. Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet. Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade. Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.

Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.

Chokoladespåner

Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad. Hæld chokoladen ud i en stribe på et rent spækbræt. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min. Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner. Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.

Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen med guldstøv.

Bagetid

Ca. 1 time og 50 min. ved 150° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 3 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Tinta baroca, touriga nacional Douro, Portugal

En rigtig god portvin vil fungere perfekt til denne kraftige dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade