Islagkage med nøddebund
12 timer
•
Arbejdstid: 50 min
•
&format=webp)
En uimodståelig lækker islagkage med hasselnøddebund og en chokoladeis med smæk på chokoladesmagen. Isen er lavet med god kvalitetschokolade 55%, frisk piskefløde og kaffelikør (kahlua). Det er en islagkage, som henvender sig til det voksne publikum på grund af dem gavmilde mængde af likør i islagkagen. Servér islagkagen som et festligt punktum.
Ingredienser
Nøddebund
3
Æggehvider (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
100 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
Chokoladeis
200 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
½ liter
Piskefløde
|
|
3
Æggeblommer (ca. ½ dl)
|
|
1 dl
Kaffelikør, fx kahlua, fx kahlua
|
|
3 spsk
Flormelis
|
Chokoladespåner
50 g
Mørk chokolade
|
---|
Pynt
Guldstøv
|
---|
Sådan gør du
Nøddebund
Chokoladeis
Chokoladespåner
I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20085 kJ / 4800 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1588 kJ / 379 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 4,7 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 34,3 % | 32,1 g |
Fedt: | 58,2 % | 24,9 g |
Alkohol: | 2,8 % |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
