Islagkage med nøddebund

Islagkage med nøddebund

60+ min
En uimodståelig lækker islagkage med hasselnøddebund og en chokoladeis med smæk på chokoladesmagen. Isen er lavet med god kvalitetschokolade 55%, frisk piskefløde og kaffelikør (kahlua). Det er en islagkage, som henvender sig til det voksne publikum på grund af dem gavmilde mængde af likør i islagkagen. Servér islagkagen som et festligt punktum.

Sådan gør du

Nøddebund
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere ca. 1 min., til blandingen er sej. Vend nødderne i.
  • Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
  • Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.
Chokoladeis
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle let af (lillefingervarm).
  • Pisk fløden til et let flødeskum.
  • Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet.
  • Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade.
  • Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.
  • Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.
Chokoladespåner
  • Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad.
  • Hæld chokoladen ud i en stribe på et rent spækbræt. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min.
  • Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner. Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.
  • Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen med guldstøv.
Bagetid
  • Ca. 1 time og 50 min. ved 150° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Er du på udkig efter en lækker forret, der er lige så festlig som islagkagen.

Velbekomme!
Tip

I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20451 kJ / 4888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1617 kJ / 386 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 33,7 % 32,1 g
Fedt: 58,8 % 25,7 g
Alkohol: 2,8 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Nøddebund
Æggehvider (ca. 1 dl)
3
Flormelis (ca. 3 dl)
150 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
100 g
Chokoladeis
Mørk chokolade
200 g
½ liter
Æggeblommer (ca. ½ dl)
3
Kaffelikør, fx kahlua
1 dl
Flormelis
3 spsk
Chokoladespåner
Mørk chokolade
50 g
Pynt
Guldstøv