Islagkage med nøddebund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(203 vurderinger)

60+ min

Islagkage med nøddebund er en isdessert, som har det hele. Fantastisk nøddebund, hjemmelavet chokoladeis og chokoladetopping. Glæd dig!

Ingredienser

8-10 personer pr. kage

Antal portioner

Nøddebund

  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner

Chokoladeis

Chokoladespåner

  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • guldstøv

Sådan gør du

Sådan gør du

Nøddebund

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej. Vend nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.

Chokoladeis

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af (lillefingervarm). Pisk fløden til et let flødeskum. Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet. Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade. Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.

Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.

Chokoladespåner

Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad. Hæld chokoladen ud i en stribe på et rent spækbræt. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min. Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner. Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.

Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen med guldstøv.

Bagetid

Ca. 1 time og 50 min. ved 150° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 3 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Tinta baroca, touriga nacional Douro, Portugal

En rigtig god portvin vil fungere perfekt til denne kraftige dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade