Islagkage med nøddebund
60+ min

Islagkage med nøddebund

Islagkage med nøddebund er en opskrift der giver en isdessert, som har det hele. Fantastisk nøddebund, hjemmelavet chokoladeis og chokoladetopping. Glæd dig!
Fryseegnet
Bedømmelse (160 vurderinger)

Min bedømmelse:

Islagkage med nøddebund

Islagkage med nøddebund er en opskrift der giver en isdessert, som har det hele. Fantastisk nøddebund, hjemmelavet chokoladeis og chokoladetopping. Glæd dig!

8 personer pr. kage

Antal portioner

Nøddebund

  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner

Chokoladeis

Chokoladespåner

  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • guldstøv

Fremgangsmåde:

Nøddebund

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej. Vend nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.

Chokoladeis

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af (lillefingervarm). Pisk fløden til et let skum. Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet. Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade. Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.

Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.

Chokoladespåner

Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad. Hæld chokoladen ud, i en stribe (ca. 3 x 22 cm), på et rent spækbræt. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min. Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner. Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.

Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen med guldstøv.

Tip

I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.

Bagetid

Ca. 1 time og 50 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 3 %
Print

Vin match

Tinta baroca, touriga nacional Douro, Portugal

En rigtig god portvin vil fungere perfekt til denne kraftige dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade