Nøddekurve med abrikos-appelsinis

Nøddekurve med abrikos-appelsinis

Frisk dessert med cremet is, frugt, sirup og flødeskum på toppen. Det hele samlet i sprøde nøddekurve.
https://www.arla.dk/opskrifter/noddekurve-med-abrikos-appelsinis/

Sådan gør du

Abrikos-appelsinis
  • Bring abrikoser og appelsinjuice i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag halvdelen af abrikoserne fra og gem dem til serveringen. Si lagen over i en lille gryde - den skal bruges til at lave appelsinsirup. Hak de resterende abrikoser fint med en kniv.
  • Pisk æggehviderne stive, tilsæt de 3 spsk sukker og pisk i yderligere et par minutter. Pisk æggeblommer og de 6 spsk sukker til en lys og luftig æggesnaps i en stor skål, der kan rumme hele isblandingen. Pisk fløden til skum. Rør de hakkede abrikoser, appelsinjuice og yoghurt i æggesnapsen. Vend flødeskummet i og fold til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Kom isblandingen i en metalform, dæk til og stil den i fryseren i mindst 6 timer - rør i isen 2-3 gange under indfrysningen. Form isen til kugler (se tips).
Appelsinsirup
  • Bring appelsinlagen i kog og tilsæt sukker. Kog ved jævn varme i ca. 10 min., eller til der er ca. 4 spsk sirup - den bliver tykkere, når den køler af. Lad appelsinsiruppen køle af. Du kan evt. tilsætte et par dråber vand, hvis den kolde appelsinsirup er blevet for tyk.
  • Skær de 12 abrikoser i strimler og bland dem appelsinfileterne. Fordel iskuglerne i de 6 nøddekurve. Anret appelsin og abrikos i kurvene og pynt med flødeskum, appelsinsirup og citronmelisse.

Du kan fryse isen i en ismaskine. Hvis isen er hårdt frossen, kan du stille den i køleskabet i ca. ½ time inden du kugler den op med en isske. Du kan lave iskuglerne i god tid og stille dem tilbage i fryseren. Stil de hårdtfrosne iskugler i køleskabet et kvarters tid inden du anretter desserten.

Energiindhold for hele retten:

11866 kJ / 2836 kcal

Næringsindhold pr. 100g

617 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,6 % 2 g
Kulhydrat: 43 % 15,6 g
Fedt: 51,4 % 8,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Abrikos-appelsinis
100 g Gule soltørrede abrikoser
3 dl Frisk appelsinjuice
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
3 spsk Sukker
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
6 spsk Sukker
¾ dl Frisk appelsinjuice
1½ dl Piskefløde
3 dl Yoghurt naturel
Appelsinsirup
2 spsk Sukker
150 g appelsinfileter af 3 Appelsiner
6 Nøddekurve
2½ dl Piskefløde - pisket til flødeskum
Pynt
Citronmelisseblade