Nøddekurve med abrikos-appelsinis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

Frisk dessert med cremet is, frugt, sirup og flødeskum på toppen. Det hele samlet i sprøde nøddekurve.

Ingredienser

Antal portioner

Abrikos-appelsinis

  • 100 g gule soltørrede abrikoser
  • 3 dl frisk appelsinjuice

Appelsinsirup

  • 2 spsk sukker
  • 150 g appelsinfileter af 3 appelsiner
  • 6 nøddekurve

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Abrikos-appelsinis

Bring abrikoser og appelsinjuice i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag halvdelen af abrikoserne fra og gem dem til serveringen. Si lagen over i en lille gryde - den skal bruges til at lave appelsinsirup. Hak de resterende abrikoser fint med en kniv.

Pisk æggehviderne stive, tilsæt de 3 spsk sukker og pisk i yderligere et par minutter. Pisk æggeblommer og de 6 spsk sukker til en lys og luftig æggesnaps i en stor skål, der kan rumme hele isblandingen. Pisk fløden til skum. Rør de hakkede abrikoser, appelsinjuice og yoghurt i æggesnapsen. Vend flødeskummet i og fold til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Kom isblandingen i en metalform, dæk til og stil den i fryseren i mindst 6 timer - rør i isen 2-3 gange under indfrysningen. Form isen til kugler (se tips).

Appelsinsirup

Bring appelsinlagen i kog og tilsæt sukker. Kog ved jævn varme i ca. 10 min., eller til der er ca. 4 spsk sirup - den bliver tykkere, når den køler af. Lad appelsinsiruppen køle af. Du kan evt. tilsætte et par dråber vand, hvis den kolde appelsinsirup er blevet for tyk.

Skær de 12 abrikoser i strimler og bland dem appelsinfileterne. Fordel iskuglerne i de 6 nøddekurve. Anret appelsin og abrikos i kurvene og pynt med flødeskum, appelsinsirup og citronmelisse.

Tips

Du kan fryse isen i en ismaskine.
Hvis isen er hårdt frossen, kan du stille den i køleskabet i ca. ½ time inden du kugler den op med en isske. Du kan lave iskuglerne i god tid og stille dem tilbage i fryseren. Stil de hårdtfrosne iskugler i køleskabet et kvarters tid inden du anretter desserten.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: