Chokoladeispinde med nøddekrymmel

Chokoladeispinde med nøddekrymmel

60+ min
Hurtige og nemme ispinde, der indbyder hele familien til at deltage i den kreative dekorering.

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps". Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde og under omrøring. Tag gryden af varmen. Hæld ca. 4 dl af den varme kakaomælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 30 sek. eller til den den begynder at tykne. Cremen må ikke koge. Lad isblandingen køle let af og fyld den i isforme. Frys blandingen til is i mindst 8 timer. Ispindene vil efterfølgende have delt sig selv i en mørk og en lys chokolade del.
  • Dekorer ispindene med smeltet mørk chokolade og hasselnødder. Dyp dem halvt i chokolade og drys med nødder eller træk tynde chokoladestriber på isene. Find din helt egen dekoration.

Ispindene fungere også rigtig godt uden pynt, hvis det skal gå lidt hurtigt. Prøv også at skifte Matilde premium ud med Matilde mini jorbærdrik og lav dine egne jordbæris.

Energiindhold for hele retten:

11756 kJ / 2810 kcal

Næringsindhold pr. 100g

784 kJ / 187 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 11,6 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,7 % 22 g
Fedt: 40,7 % 8,6 g
Mere inspiration

Flere dejlige ispinde - hjemmelavede og lækre.

Bounty ispinde
60+ min
Bounty ispinde
(4)

Ingredienser

10 Æggeblommer
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 liter Kakaomælk
150 g Mørk chokolade - smeltet
75 g Finthakkede hasselnøddekerner