Chokoladeispinde med nøddekrymmel

Chokoladeispinde med nøddekrymmel

60+ min
Hurtige og nemme ispinde, der indbyder hele familien til at deltage i den kreative dekorering.

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps". Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde og under omrøring. Tag gryden af varmen. Hæld ca. 4 dl af den varme kakaomælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 30 sek. eller til den den begynder at tykne. Cremen må ikke koge. Lad isblandingen køle let af og fyld den i isforme. Frys blandingen til is i mindst 8 timer. Ispindene vil efterfølgende have delt sig selv i en mørk og en lys chokolade del.
  • Dekorer ispindene med smeltet mørk chokolade og hasselnødder. Dyp dem halvt i chokolade og drys med nødder eller træk tynde chokoladestriber på isene. Find din helt egen dekoration.
Mere inspiration

Flere dejlige ispinde - hjemmelavede og lækre.

Bounty ispinde
60+ min
Bounty ispinde
(4)
Velbekomme!
Tips

Ispindene fungere også rigtig godt uden pynt, hvis det skal gå lidt hurtigt. Prøv også at skifte Matilde premium ud med Matilde mini jorbærdrik og lav dine egne jordbæris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12194 kJ / 2914 kcal

Næringsindhold pr. 100g

813 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 11 % 5,3 g
Kulhydrat: 46,7 % 22,3 g
Fedt: 42,3 % 9,3 g

Ingredienser

Æggeblommer
10
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Matilde® Premium Kakaoletmælk
1 liter
Mørk chokolade - smeltet
150 g
Finthakkede hasselnøddekerner
75 g