Chokoladeispinde med nøddekrymmel

5 timer
Arbejdstid: 45 min
Chokoladeispinde med nøddekrymmel

Hurtige og nemme ispinde, der indbyder hele familien til at deltage i den kreative dekorering.

Ingredienser

10 Æggeblommer
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 liter Kakaomælk
150 g Mørk chokolade - smeltet
75 g Finthakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps".
  • Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde og under omrøring. Tag gryden af varmen.
  • Hæld ca. 4 dl af den varme kakaomælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden.
  • Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 30 sek. eller til den den begynder at tykne. Cremen må ikke koge.
  • Lad isblandingen køle let af og fyld den i isforme. Frys blandingen til is i mindst 4 timer.
  • Ispindene vil efterfølgende have delt sig selv i en mørk og en lys chokolade del.
  • Dekorer ispindene med smeltet mørk chokolade og hasselnødder. Dyp dem halvt i chokolade og drys med nødder eller træk tynde chokoladestriber på isene.

Ispindene fungere også rigtig godt uden pynt, hvis det skal gå lidt hurtigt. Prøv også at skifte kakaomælken ud med jordbær milkshake og lav dine egne jordbæris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11756 kJ / 2810 kcal

Næringsindhold pr. 100g

784 kJ / 187 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 11,6 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,7 % 22 g
Fedt: 40,7 % 8,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladeispinde-med-noddekrymmel/