Flødeispinde med karamel og peanuts

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Ispinde med mager fløde overtrukket med mælkechokolade. I midten finder du en overraskelse af karamel og peanuts.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner

 • 100 g usaltede peanuts
 • 12 tsk dulce de leche (karamelliseret mælk)
 • 250 g mælkechokolade (ca. 30% kakao)
 • 12 ispindeforme (ca. 1¼ dl)
 • 12 træispinde

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og halvdelen af flormelissen til en luftig æggesnaps. Kom fløden i en lille tykbundet gryde sammen med resten af flormelissen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og stang i gryden. Bring fløden i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld et par dl af den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden og varm den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. eller til den bliver lidt tykkere - må ikke koge. Si blandingen og stil den i køleskabet i ca. 40 min. Kør den afkølede isblanding i en ismaskine i ca. 40 min.

Fordel imens de usaltede peanuts på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, og lad dem køle helt af på bagepapiret på en bagerist. Hak nødderne groft.

Fyld 12 isforme halvt op med isblandingen og fordel halvdelen af de hakkede peanuts heri. Fordel herefter 1 tsk karamel i hver isform. Fordel resten af isblandingen i isformene, og stil dem i fryseren i mindst 6 timer - sæt ispinde i efter ca. 1 time. Tag ispindene ud af formene og placér dem på en bakke med bagepapir og frys dem i yderligere ca. ½ time. Smelt chokoladen over vandbad og dyp de frosne ispinde halvt i chokolade og pynt med resten af de bagte peanuts. Læg dem tilbage i fryseren indtil serveringen.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Hvis du vil have mere karamel i din is kan du tilføje 1 tsk karamel mere til fyldet. I stedet for karamelliseret mælk kan du bruge kondenseret mælk. Bring en gryde vand i kog og kog den uåbnede dåse i ca. 4 timer. Sæt dåsen til afkøling før den åbnes. Har du karamel tilovers kan du fryse det og bruge det en anden gang.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

 • Energiindhold for hele retten: 15270 kJ
 • Energifordeling:
 • Fiber: 8,7 g
 • Protein: 9 %
 • Kulhydrat: 44 %
 • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: