Flødeispinde med karamel og peanuts

8 timer 40 min
Arbejdstid: 1 time
Flødeispinde med karamel og peanuts

Ispinde af flødeis overtrukket med mælkechokolade. I midten finder du en overraskelse af karamel og peanuts.

Ingredienser

Flødeis

6 Æggeblommer (ca. 6 spsk)
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
½ liter Piskefløde
1 Vaniljestang

Fyld

100 g Usaltede peanuts
12 tsk Dulce de leche
250 g Mælkechokolade
12 Ispindeforme (ca. 1¼ dl)
12 Træispinde

Sådan gør du

Flødeis

  • Pisk æggeblommer og halvdelen af flormelissen til en luftig æggesnaps.
  • Kom fløden i en lille tykbundet gryde sammen med resten af flormelissen.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og stang i gryden.
  • Bring fløden i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen.
  • Hæld et par dl af den varme fløde i æggesnapsen under omrøring.
  • Hæld æggeblandingen tilbage i gryden og varm den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. eller til den bliver lidt tykkere - må ikke koge. Si blandingen og stil den i køleskabet i ca. 40 min.
  • Kør den afkølede isblanding i en ismaskine i ca. 40 min.

Fyld

  • Fordel imens de usaltede peanuts på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem køle helt af på bagepapiret på en bagerist. Hak nødderne groft.

Sådan laver du ispindene

  • Fyld 12 isforme halvt op med isblandingen og fordel halvdelen af de hakkede peanuts heri. Fordel herefter 1 tsk karamel i hver isform.
  • Fordel resten af isblandingen i isformene, og stil dem i fryseren i mindst 6 timer - sæt ispinde i efter ca. 1 time.
  • Tag ispindene ud af formene og placér dem på en bakke med bagepapir og frys dem i yderligere ca. ½ time.
  • Smelt chokoladen over vandbad og dyp de frosne ispinde halvt i chokolade og pynt med resten af de bagte peanuts. Læg dem tilbage i fryseren indtil serveringen.

Hvis du vil have mere karamel i din is kan du tilføje 1 tsk karamel mere til fyldet. I stedet for karamelliseret mælk kan du bruge kondenseret mælk. Bring en gryde vand i kog og kog den uåbnede dåse i ca. 4 timer. Sæt dåsen til afkøling før den åbnes. Har du karamel tilovers kan du fryse det og bruge det en anden gang.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20180 kJ / 4823 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1720 kJ / 411 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 6,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 30,6 % 31 g
Fedt: 63,2 % 29,4 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/flodeispinde-med-karamel-og-peanuts/