Perlebyg i nøddeskum
2 timer
•
Arbejdstid: 50 min
•
Perlebyg i nøddeskum er en ny fortolkning af risalamande hvor ris, mandler og kirsebær er skiftet ud med med perlebyg, hasselnødder og æbler marineret i æblecidereddike og rørsukker smagt til med muskatnød. Selvom perlebyg i nøddeskum smager fantastisk, så er det ikke sikkert at det lige er juleaften, den skal serveres. Julens traditioner er forskellige fra hjem til hjem, så mærk efter i din familie. Server perlebyg i nøddeskum når stemningen og traditionen byder det - for serveres bør den bestemt.
Ingredienser
1
Fed vaniljestang
|
|
---|---|
½ liter
Æblemost
|
|
2½ dl
Perlebyg (ca. 200 g)
|
Perlebyg i nøddeskum
75 g
Hasselnøddekerner
|
|
---|---|
2 spsk
Lyst rørsukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Marinerede æbler
3 dl
Æblecidereddike
|
|
---|---|
1 tsk
Revet muskatnød
|
|
175 g
Lyst rørsukker (ca. 2 dl)
|
|
4
Uskrællede røde æbler i både, fx ingrid marie (ca. 450 g)
|
Sådan gør du
Perlebyg
Perlebyg i nøddeskum
Marinerede æbler
Perlebyggen kan koges dagen før.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17015 kJ / 4067 kcal
Næringsindhold pr. 100g
798 kJ / 191 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 4,2 % | 2 g |
Kulhydrat: | 47 % | 22,1 g |
Fedt: | 48,8 % | 10,5 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.