Perlebyg i nøddeskum

Perlebyg i nøddeskum

60+ min
Perlebyg i nøddeskum er en ny fortolkning af risalamande hvor ris, mandler og kirsebær er skiftet ud med med perlebyg, hasselnødder og æbler marineret i æblecidereddike og rørsukker smagt til med muskatnød. Selvom perlebyg i nøddeskum smager fantastisk, så er det ikke sikkert at det lige er juleaften, den skal serveres. Julens traditioner er forskellige fra hjem til hjem, så mærk efter i din familie. Server perlebyg i nøddeskum når stemningen og traditionen byder det - for serveres bør den bestemt.

Sådan gør du

Perlebyg
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem vaniljekornene.
  • Bring æblemosten i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den flækkede vaniljestang.
  • Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet, til de er kolde.
Perlebyg i nøddeskum
  • Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen.
  • Gnid nødderne i et viskestykke så de fleste skaller falder af.
  • Hak nødderne groft.
  • Rør de kolde kerner med nødder, vaniljekorn, sukker og salt.
  • Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.
Marinerede æbler
  • Kog imens eddike, muskatnød og sukker i en pande ved kraftig varme til der er ca. 2 dl sirup.
  • Vend æblebådene i og kog dem i ca. 2 min.
  • Tag æblebådene op af siruppen og server de lune, marinerede æbler på den kolde dessert.
  • Server siruppen til.
Ristning
  • Ca. 10 min. ved 175°
Tip

Perlebyggen kan koges dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17385 kJ / 4155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

815 kJ / 195 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 4,1 % 2 g
Kulhydrat: 46 % 22,1 g
Fedt: 49,9 % 11 g
Mere inspiration

Har du fået mod på alternative juledesserter - så er der en mere her.

Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Perlebyg
Fed vaniljestang
1
Æblemost
½ liter
Perlebyg (ca. 2½ dl)
200 g
Perlebyg i nøddeskum
Hasselnøddekerner
75 g
Lyst rørsukker
2 spsk
Groft salt
¼ tsk
Piskefløde
½ liter
Marinerede æbler
Æblecidereddike
3 dl
Revet muskatnød
1 tsk
Lyst rørsukker (ca. 2 dl)
175 g
Uskrællede røde æbler i både, fx ingrid marie (ca. 450 g)
4