Perlebyg i nøddeskum
60+ min

Perlebyg i nøddeskum

En nyfortolkning af risalamanden med perlebyg, hasselnødder og tilbehør af æbler marineret i æblecidereddike og rørsukker smagt til med muskatnød.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Perlebyg i nøddeskum

En nyfortolkning af risalamanden med perlebyg, hasselnødder og tilbehør af æbler marineret i æblecidereddike og rørsukker smagt til med muskatnød.

Antal portioner
  • 1 fed vaniljestang
  • ½ liter æblemost
  • 200 g perlebyg (ca. 2½ dl)

Marinerede æbler

  • 3 dl æblecidereddike
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 175 g lyst rørsukker (ca. 2 dl)
  • 4 uskrællede røde æbler i både, fx ingrid marie (ca. 450 g)

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem vaniljekornene. Bring æblemosten i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den flækkede vaniljestang. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet, til de er kolde.

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke så de fleste skaller falder af. Hak nødderne groft. Rør de kolde kerner med nødder, vaniljekorn, sukker og salt. Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.

Marinerede æbler

Kog imens eddike, muskatnød og sukker i en pande ved kraftig varme til der er ca. 2 dl sirup. Vend æblebådene i og kog dem i ca. 2 min. Tag æblebådene op af siruppen og server de lune, marinerede æbler på den kolde dessert. Server siruppen til.

Tip

Perlebyggen kan koges dagen før.

Ristning

Ca. 10 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %
Print