Du kan servere risalamanden med en appelsinsauce, hvis du ikke kan få fat på passionsfrugter. Brug 1,5 dl appelsinsaft i stedet for passionsfrugterne. Husk at putte en hel smuttet mandel i risalamanden, hvis du serverer den juleaften.
18986 kJ / 4538 kcal
724 kJ / 173 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 8,2 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 38,7 % | 16,5 g |
Fedt: | 53,1 % | 10,4 g |
Her har du opskriften på den traditionelle risalamande - velkendt og tryg.
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2
Vaniljestænger - kornene herfra
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ liter
Piskefløde
|
8
Passionsfrugter
|
|
---|---|
1½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
5 spsk
Sukker (ca. 60 g)
|
|
---|---|
50 g
Mandler eller nødder, fx saltede pistacienøddekerner (ca. 100 g med skal)
|