Risalamande med passionsfrugt og krokant
60+ min

Risalamande med passionsfrugt og krokant

Risalamande med passionsfrugt og krokant er et lækkert alternativ til den klassiske juledessert. Risalamanden kan også sagtens serveres til andre anledninger end jul - prøv fx at sætte den på menuen til Mortens Aften.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risalamande med passionsfrugt og krokant

Risalamande med passionsfrugt og krokant er et lækkert alternativ til den klassiske juledessert. Risalamanden kan også sagtens serveres til andre anledninger end jul - prøv fx at sætte den på menuen til Mortens Aften.

Antal portioner

Risengrød

  • 1 vaniljestang
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Risalamande

Passionsfrugtsirup

  • 8 passionfrugter
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

Pistaciekrokant

  • 5 spsk sukker (ca. 60 g)
  • 50 g saltede pistacienøddekerner (ca. 100 g med skal)

Fremgangsmåde:

Risengrød

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk, vaniljekorn og vaniljestang og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog grøden i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Risalamande

Rør risengrød, hakkede mandler, sukker og vaniljekorn sammen. Pisk flødefraichen til et let skum og vend ca. ⅓ af skummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af skummet i grøden. Hold evt. lidt tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Passionsfrugtsirup

Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud. Hæld appelsinsaft, passionsfrugt og sukker i en gryde og bring det i kog ved kraftig varme under omrøring. Skru ned til svag varme og lad det simre i ca 12 min. Tag gryden af varmen og hæld siruppen gennem en fin sigte. Server siruppen lun.

Pistaciekrokant

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme– til karamel - uden at det branker. Tilsæt pistacienødder og vend dem hurtigt i karamellen. Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak pistaciekrokanten groft.

Tips

Du kan servere risalamanden med en appelsinsauce, hvis du ikke kan få fat på passionsfrugter. Brug 1,5 dl appelsinsaft i stedet for passionsfrugterne. Husk at putte en hel smuttet mandel i risalamanden, hvis du serverer den juleaften.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 46 %
Print