Risalamande med passionsfrugt og krokant

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

Risalamande med passionsfrugt og krokant er et lækkert alternativ til den klassiske juledessert. Risalamanden kan også sagtens serveres til andre anledninger end jul - prøv fx at sætte den på menuen til Mortens Aften.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Risengrød

  • 1 vaniljestang
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Risalamande

Passionsfrugtsirup

  • 8 passionsfrugter
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

Pistaciekrokant

  • 5 spsk sukker (ca. 60 g)
  • 50 g saltede pistacienøddekerner (ca. 100 g med skal)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Risengrød

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk, vaniljekorn og vaniljestang og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog grøden i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Risalamande

Rør risengrød, hakkede mandler, sukker og vaniljekorn sammen. Pisk flødefraichen til et let skum og vend ca. ⅓ af skummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af skummet i grøden. Hold evt. lidt tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Passionsfrugtsirup

Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud. Hæld appelsinsaft, passionsfrugt og sukker i en gryde og bring det i kog ved kraftig varme under omrøring. Skru ned til svag varme og lad det simre i ca 12 min. Tag gryden af varmen og hæld siruppen gennem en fin sigte. Server siruppen lun.

Pistaciekrokant

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme– til karamel - uden at det branker. Tilsæt pistacienødder og vend dem hurtigt i karamellen. Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak pistaciekrokanten groft.

Tips

Du kan servere risalamanden med en appelsinsauce, hvis du ikke kan få fat på passionsfrugter. Brug 1,5 dl appelsinsaft i stedet for passionsfrugterne. Husk at putte en hel smuttet mandel i risalamanden, hvis du serverer den juleaften.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag