Pistaciecreme

25 min
Arbejdstid: 25 min
Pistaciecreme

Her får du opskriften på en skøn og smagfuld pistaciecreme. Perfekt som pistaciesmør på en skive brød - eller måske har du hørt om den luksuriøse Dubai chokolade? En chokoladebar fyldt med pistaciecreme og sprødstegt kadayif – fine, sprøde tråde af filodej. Hjemmelavet pistaciecreme er nemt at lave - og så smager den bare meget bedre end de færdigkøbte.

Ny

Ingredienser

150 g Usaltede pistacienødder
1 spsk Tahin
1 spsk Smagsneutral olie
1 knivspids Salt
100 g Smeltet hvid chokolade

Sådan gør du

  • Fordel pistacienødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200° - varmluft. Lad pistacienødderne køle af.
  • Kom nødderne i en foodprocessor og kør til du har en flydende pasta.
  • Tilsæt tahin, olie og salt og kør videre til massen er ensartet og cremet.
  • Rør til sidst smeltet hvid chokolade i pistacieblandingen.
  • Hæld cremen i et glas og kom den i køleskabet - den er smørbar efter et par timer på køl.

Pistaciecremen er perfekt som fyld i chokolader eller bagværk, men den er også dejlig som nøddesmør på et stykke brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6773 kJ / 1619 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2419 kJ / 578 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,1 g
Protein: 10 % 14,3 g
Kulhydrat: 20 % 28,5 g
Fedt: 70 % 45,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pistaciecreme/