Dubai chokolade cheesecake
4 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Har du hørt om Dubai chokolade? Mælkechokolade fyldt med blød pistaciecreme og sprødstegt kadayif, som er fine, sprøde tråde af filodej. Her får du opskriften på en festlig cheesecake inspireret af den luksuriøse Dubai chokoladebar. En knasende bund med kadayif og pistacie, ostecreme smagt til med citron og vanilje og en smuk mønstret top med mælkechokoladeganache.
Ny
Ingredienser
Kadayif bund
25 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Finthakket kadayif dej
|
|
5 spsk
Pistaciecreme
|
|
1 tsk
Tahin
|
Ostefyld
200 g
Flødeost naturel
|
|
---|---|
3½ dl
Piskefløde
|
|
1 tsk
Vaniljepasta eller kornene fra 1 stang
|
|
75 g
Flormelis
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Citronsaft
|
Chokoladeganache
150 g
Mælkechokolade
|
|
---|---|
¾ dl
Piskefløde
|
2 spsk
Pistaciecreme
|
|
---|---|
½ dl
Hakkede pistacienødder
|
Sådan gør du
Kadayif bund
Ostefyld
Chokoladeganache
Har du ikke kadayif, kan du sagtens lave en klassisk kiksebund af digestive kiks og smeltet smør.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20626 kJ / 4930 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1618 kJ / 387 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 4,9 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 31,7 % | 30,2 g |
Fedt: | 63,4 % | 27,7 g |
