Dubai chokolade cheesecake

4 timer
Arbejdstid: 30 min
Dubai chokolade cheesecake

Har du hørt om Dubai chokolade? Mælkechokolade fyldt med blød pistaciecreme og sprødstegt kadayif, som er fine, sprøde tråde af filodej. Her får du opskriften på en festlig cheesecake inspireret af den luksuriøse Dubai chokoladebar. En knasende bund med kadayif og pistacie, ostecreme smagt til med citron og vanilje og en smuk mønstret top med mælkechokoladeganache.

Ny

Ingredienser

Kadayif bund

25 g Smør
200 g Finthakket kadayif dej
5 spsk Pistaciecreme
1 tsk Tahin

Ostefyld

200 g Flødeost naturel
3½ dl Piskefløde
1 tsk Vaniljepasta eller kornene fra 1 stang
75 g Flormelis
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 spsk Citronsaft

Chokoladeganache

150 g Mælkechokolade
¾ dl Piskefløde
2 spsk Pistaciecreme
½ dl Hakkede pistacienødder

Sådan gør du

Kadayif bund

  • Smelt smørret i en pande og steg kadayif dejen ved jævn varme i ca. 10 min - eller til den er gylden og sprød.
  • Kom den i en skål og bland det sammen med pistaciecreme og tahin.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og beklæd formen med lagkageplast.
  • Tryk kadayif-blandingen ud i bunden af springformen i et jævnt lag. Sæt bunden i køleskabet til den er kold - ca. 10 min.

Ostefyld

  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det til en fast og cremet masse.
  • Fordel ostefyldet på bunden og stil kagen tildækket i køleskabet i min. 4 timer - gerne længere.

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen - lad det stå ca. 2 min. uden omrøring.
  • Rør derefter ganachen sammen til den er ensartet og glat - og fordel den jævnt ud på det kolde ostefyld.
  • Kom pistaciecreme i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Sprøjt vandrette striber over kagen og træk herefter en træpind eller kødnål lodret igennem striberne, så der fremkommer et mønster.
  • Pynt med hakkede pistacienødder langs kanten. Sæt kagen på køl i min. 1 time og gerne til dagen efter.

Har du ikke kadayif, kan du sagtens lave en klassisk kiksebund af digestive kiks og smeltet smør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20626 kJ / 4930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1618 kJ / 387 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,9 % 4,7 g
Kulhydrat: 31,7 % 30,2 g
Fedt: 63,4 % 27,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/dubai-chokolade-cheesecake/