Flødeostekage

Bedømmelse

(273 vurderinger)

60+ min

Den legendariske ostekage med den nemme sprøde kiksebund og kirsebær i gelé kan den dag i dag gøre mange bløde i knæene.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Bund - dagen før

  • 100 g smør
  • 150 g smuldrede fuldkornshvedekiks, fx digestive

Fromage - dagen før

Gelé

  • 4 blade husblas
  • 1 glas syltede kirsebær (ca. 350 g)
  • vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Bund

Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt. Fordel blandingen i en springform (ca. 20 cm i diameter).

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld fromagen på kiksebunden i springformen og stil flødeostekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte over en skål. Tilsæt vand, til der er ca. 2½ dl fortyndet kirsebærsaft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Varm ½ dl af kirsebærsaften og smelt husblassen heri. Køl af med resten af saften. Pynt kagen med de afdryppede kirsebær og hæld geléen henover, når den begynder at stivne.

Frysetip

Flødeostekagen kan fryses uden gelé.

Tips

Du kan bruge abrikoser fra dåse i stedet for kirsebær.
I stedet for at pynte med bær og gelé kan du bruge sæsonens friske frugtkompot, fx rabarber, solbær eller stikkelsbær.
Du kan skifte flødeost og cremefraiche/fraiche ud med 4 dl Karolines Køkken Flødefraiche 30% - den skal ikke piskes til skum. Vend flødefraichen sammen med æggeblommer, vaniljesukker, citronskal og -saft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara, kirsebær Valpolicella, Italien

Rød dessertvin gerne amaronens forstadie: recioto della valpolicella. Alternativt simpelthen en kirsebærvin! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vil til ris a la mande