Du kan bruge abrikoser fra dåse i stedet for kirsebær. I stedet for at pynte med bær og gelé kan du bruge sæsonens friske frugtkompot, fx rabarber, solbær eller stikkelsbær. Du kan skifte flødeost og cremefraiche/fraiche ud med 4 dl Arla Karolines Køkken® Flødefraiche 30% - den skal ikke piskes til skum. Vend flødefraichen sammen med æggeblommer, vaniljesukker, citronskal og -saft.
Flødeostekagen kan fryses uden gelé.
13163 kJ / 3146 kcal
1122 kJ / 268 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 6,8 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 37 % | 24,4 g |
Fedt: | 56,2 % | 17,1 g |
Endnu en klassisk flødeostekage - sprød bund og lækker topping.
100 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Smuldrede digestive kiks
|
4 blade
Husblas
|
|
---|---|
200 g
Flødeost
|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
2 dl
Creme fraiche eller fraiche 9%
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2
Æggehvider (ca. 4 spsk)
|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
4 blade
Husblas
|
|
---|---|
1 glas
Syltede kirsebær (ca. 350 g)
|
|
Vand
|