Flødeostekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(347 vurderinger)

60+ min

Flødeostekage i den helt klassiske version. Den legendariske flødeostekage med den nemme sprøde kiksebund og kirsebær i gelé kan den dag i dag gøre mange bløde i knæene.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Bund - dagen før

  • 100 g smør
  • 150 g smuldrede fuldkornshvedekiks, fx digestive

Fromage - dagen før

Gelé

  • 4 blade husblas
  • 1 glas syltede kirsebær (ca. 350 g)
  • vand

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bund

Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt. Fordel blandingen i en springform (ca. 20 cm i diameter).

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten blød med æggeblommer og vend cremefraiche, vaniljesukker og citronskal i. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Varm citronsaften let. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i citronsaften. Rør husblas og citronsaft i flødeosteblandingen og rør derefter de stiftpiskede hvider i. Hæld fromagen på kiksebunden i springformen og glat overfladen. Stil flødeostekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte over en skål. Tilsæt vand, til der er ca. 2½ dl fortyndet kirsebærsaft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Varm ½ dl af kirsebærsaften og smelt husblassen heri. Køl af med resten af saften. Pynt kagen med de afdryppede kirsebær og hæld geléen henover, når den begynder at stivne.

Frysetip

Flødeostekagen kan fryses uden gelé.

Tips

Du kan bruge abrikoser fra dåse i stedet for kirsebær.
I stedet for at pynte med bær og gelé kan du bruge sæsonens friske frugtkompot, fx rabarber, solbær eller stikkelsbær.
Du kan skifte flødeost og cremefraiche/fraiche ud med 4 dl Karolines Køkken Flødefraiche 30% - den skal ikke piskes til skum. Vend flødefraichen sammen med æggeblommer, vaniljesukker, citronskal og -saft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara, kirsebær Valpolicella, Italien

Rød dessertvin gerne amaronens forstadie: recioto della valpolicella. Alternativt simpelthen en kirsebærvin! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vil til ris a la mande

Andre gode forslag