Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

60+ min
Cheesecake i glas består af bl.a. hytteost og med hindbær på toppen. En fin lille portionsdessert, der kan tilberedes i god tid.

Sådan gør du

Kiksebund
  • Smelt smørret i en lille tykbundet gryde.
  • Knus kiksene fint og bland dem med smørret.
  • Kom blandingen i bunden af 10 klare glas (ca. 2 dl) og tryk kikseblandingen let sammen.
Vaniljefromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt.
  • Pisk forsigtigt flødeosten blød med æggeblandingen.
  • Vend hytteost og cremefraiche i.
  • Pisk hviderne stive.
  • Varm citronsaften let. Træk husblassen op af vandet med det vand, som hænger ved og smelt den i citronsaften.
  • Rør husblas og citronsaft i flødeosteblandingen og vend derefter de stiftpiskede hvider i.
  • Fordel vaniljefromagen i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time. Det er vigtigt at vaniljefromagen har sat sig før hindbærgeléen hældes over.
Hindbærgelé
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den. Tilsæt hindbærsaften.
  • Fordel hindbærrene på den stivnede vaniljefromage.
  • Hæld forsigtigt hindbærgeléen over og stil glassene tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12611 kJ / 3014 kcal

Næringsindhold pr. 100g

998 kJ / 238 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11 % 6,4 g
Kulhydrat: 37,9 % 22,2 g
Fedt: 51,1 % 13,8 g
Mere inspiration

Prøv denne klassiske flødeostekage - sprød bund og lækker topping.

Cheesecake med frugt
60+ min
Cheesecake med frugt
(57)

Ingredienser

Kiksebund
Smør
50 g
Digestive kiks
200 g
Vaniljefromage
Husblas
5 blade
Æggeblommer
4
Sukker
125 g
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
½
Flødeost
200 g
Hytteost
200 g
Creme fraiche
150 g
Æggehvider
2
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Hindbærgelé
Husblas
3 blade
Stærk drikkeklar hindbærsaft
3½ dl
Friske hindbær
175 g