Bagt cheesecake med hindbærtopping

Bagt cheesecake med hindbærtopping

60+ min
Blød og cremet cheesecake med traditionel kiksebund og syrlig hindbærtopping.

Sådan gør du

Kiksebund
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Bland smør og de smuldrede kiks godt og kom blandingen i formen.
  • Pres kiksebunden godt sammen og bag den midt i ovnen.
Cheesecake
  • Pisk imens ost, æg og sukker sammen.
  • Hæld blandingen på den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen.
  • Tag den ud efter ca. 25 min. og lad den hvile på en bagerist i ca. 10 min.
  • Pisk imens cremefraiche, flormelis og vaniljesukker sammen og fordel det på kagen.
  • Bag den færdig midt i ovnen.
Hindbærtopping
  • Kog hindbær og florsukker i en tykbundet gryde i ca. 3 min - til sukkeret er opløst og server det lunt eller koldt til den bagte cheesecake.
Bagetid for kiksebund
  • Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.
Bagetid for cheesecake
  • Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan også servere den bagte cheesecake kold.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16461 kJ / 3934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1132 kJ / 271 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,1 % 4,1 g
Kulhydrat: 35,6 % 23,7 g
Fedt: 58,3 % 17,8 g

Ingredienser

Kiksebund
Smør - smeltet
75 g
Smuldrede fuldkornshvedekiks, fx digestive kiks
250 g
Cheesecake
400 g
Æg
2
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
¼ liter
Flormelis (ca. ½ dl)
25 g
Vaniljesukker
1 spsk
Hindbærtopping
Frosne hindbær
225 g
Flormelis
3 spsk