Bagt cheesecake med hindbærtopping

Bagt cheesecake med hindbærtopping

1 time
Lækker opskrift på blød og cremet cheesecake med traditionel kiksebund og syrlig hindbærtopping.

Sådan gør du

Kiksebund
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Bland smør og de smuldrede kiks godt og kom blandingen i formen.
  • Pres kiksebunden godt sammen og bag den midt i ovnen a. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.
Cheesecake
  • Pisk imens ost, æg og sukker sammen.
  • Hæld blandingen på den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen ved 175° - traditionel ovn..
  • Tag den ud efter ca. 25 min. og lad den hvile på en bagerist i ca. 10 min.
  • Pisk imens creme fraiche, flormelis og vaniljesukker sammen og fordel det på kagen.
  • Bag den færdig midt i ovnen ca. 10 min.
Hindbærtopping
  • Kog hindbær og florsukker i en tykbundet gryde i ca. 3 min - til sukkeret er opløst og server det lunt eller koldt til den bagte cheesecake.

Du kan også servere den bagte cheesecake kold.

Energiindhold for hele retten:

16461 kJ / 3934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1132 kJ / 271 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,1 % 4,1 g
Kulhydrat: 35,6 % 23,7 g
Fedt: 58,3 % 17,8 g
Mere inspiration

Prøv også denne bagte cheesecake.

Ingredienser

Kiksebund
75 g Smør - smeltet
250 g Smuldrede fuldkornshvedekiks, fx digestive kiks
Cheesecake
400 g Flødeost
2 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
¼ liter Creme fraiche
25 g Flormelis (ca. ½ dl)
1 spsk Vaniljesukker
Hindbærtopping
225 g Frosne hindbær
3 spsk Flormelis