Bagt cheesecake med hindbærtopping
60+ min

Bagt cheesecake med hindbærtopping

Blød og cremet cheesecake med traditionel kiksebund og syrlig hindbærtopping.
Bedømmelse (91 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt cheesecake med hindbærtopping

Blød og cremet cheesecake med traditionel kiksebund og syrlig hindbærtopping.

12 stykker

Antal portioner

Kiksebund

  • 75 g smør - smeltet
  • 150 g smuldrede fuldkornshvedekiks, fx digestive kiks

Cheesecake

Hindbærtopping

  • 250 g hindbær
  • 4 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de smuldrede kiks godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen og bag den midt i ovnen.

Cheesecake

Pisk imens ost, æg og sukker sammen. Hæld blandingen på den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen. Tag den ud efter ca. 25 min. og lad den hvile på en bagerist i ca. 10 min. Pisk imens cremefraiche, flormelis og vaniljesukker sammen og fordel det på kagen. Bag den færdig midt i ovnen.

Hindbærtopping

Vend hindbær og florsukker sammen med en gaffel til sukkeret er opløst og server det til den lune bagte cheesecake.

Bagetid for kiksebund

Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for cheesecake

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Du kan også servere den bagte cheesecake kold.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 56 %
Print