Bagt citroncheesecake

Bagt citroncheesecake

60+ min
Prøv denne skønne opskrift på syrlig bagt chesecake med dejlig smag af citron - og lemon curd.

Sådan gør du

Bund
  • Smelt smørret, kom kiks i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk kiksebunden godt ud i springformen og bag den midt i ovnen ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.
Fyld
  • Pisk flødeost, sukker, vaniljesukker og cremefraiche sammen.
  • Riv citronskallen fint og pres saften ud af den og pisk begge dele i osteblandingen sammen med æg og æggeblommer.
  • Hæld blandingen på den bagte kiksebund.
  • Sænk temperaturen til 125° og bag kagen midt i ovnen. ca. 60 min.
  • Sluk for ovnen og lad kagen stå 1 time ved eftervarme.
  • Stil kagen i køleskabet i mindst 6 timer - og gerne natten over.
Topping
  • Lun lemon curden så den smelter og swirl den på kagen. Server resten sammen med kagen.
Energiindhold for hele retten:

20548 kJ / 4911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1182 kJ / 282 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 6,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 35,6 % 24,7 g
Fedt: 58,3 % 18,6 g
Mere inspiration

Lav din egen lemon curd.

Lemon curd
60+ min
Lemon curd
(6)

Ingredienser

Bund
250 g Digestive kiks
75 g Smeltet smør
Fyld
600 g Flødeost
150 g Sukker
1 tsk Vaniljesukker
2½ dl Creme fraiche
1 Citron (usprøjtet)
2 Æg
2 Æggeblommer
Topping
1 dl Lemon curd
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk