Bagt citroncheesecake

Bagt citroncheesecake

60+ min
Skøn syrlig bagt chesecake med dejlig smag af citron - og lemon curd.

Sådan gør du

Bagetid for bund:

ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for kage:

ca. 60 min. ved 125° - traditionel ovn.

Bund
  • Smelt smørret, kom kiks i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk kiksebunden godt ud i springformen og bag den midt i ovnen.
Fyld
  • Pisk flødeost, sukker, vaniljesukker og cremefraiche sammen.
  • Riv citronskallen fint og pres saften ud af den og pisk begge dele i osteblandingen sammen med æg og æggeblommer.
  • Hæld blandingen på den bagte kiksebund.
  • Sænk temperaturen til 125° og bag kagen midt i ovnen.
  • Sluk for ovnen og lad kagen stå 1 time ved eftervarme.
  • Stil kagen i køleskabet i mindst 6 timer - og gerne natten over.
Topping
  • Lun lemon curden så den smelter og swirl den på kagen. Server resten sammen med kagen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20548 kJ / 4911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1182 kJ / 282 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 6,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 35,6 % 24,7 g
Fedt: 58,3 % 18,6 g
Mere inspiration

Lav din egen lemon curd.

Lemon curd
60+ min
Lemon curd
(5)

Ingredienser

Bund
Digestive kiks
250 g
Smeltet smør
75 g
Fyld
Flødeost
600 g
Sukker
150 g
Vaniljesukker
1 tsk
Creme fraiche
2½ dl
Citron (usprøjtet)
1
Æg
2
Æggeblommer
2
Topping
Lemon curd
1 dl