Påske cheesecake
Påske cheesecake med citron, lemon curd og vanilje. Den perfekte cheesecake til påske, der smager af forår - og af et stykke mere! Er du vild med cheesecake så server denne skønhed på påskebordet. Påske cheesecaken leder tankerne hen på forår, sommer og smagen af koldskål. Cheesecaken kan pyntes med forskellige påskelækkerier - vi har pyntet den med fyldte påskeæg, pistaciekerner, timiankviste og spiselige blomster.
Ingredienser
Kiksebund
150 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Smuldrede digestive kiks
|
|
50 g
Finthakkede usaltede pistacienødder
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
---|
Fromage
4 blade
Husblas
|
|
---|---|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
200 g
Flødeost
|
|
¼ liter
Creme fraiche
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
200 g
Lemon curd
|
---|
Pynt
Finthakkede, grønne usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
Dragé påskeæg eller andre fyldte påskeæg
|
|
Stilke af citrontimian og/eller spiselige blomster, fx hornvioler
|
Sådan gør du
Kiksebund
Fromage
Sådan anretter du påskecheesecaken
Du kan også pynte påskecheesecaken med små toppe af flødeskum. Pisk 2½ dl piskefløde og kom flødeskummet i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Sæt toppe af flødeskum rundt langs kanten af kagen og placer små påskeæg ovenpå.
Lagkageplast sikrer en flot kant og gør det nemmere at få cheesecaken til at slippe springformens sider. Lagkageplast kan købes i det fleste større supermarkeder. Du kan også klippe dit eget ud af en plastiklomme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23758 kJ / 5678 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1517 kJ / 363 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,3 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 34,8 % | 31 g |
Fedt: | 60,9 % | 25 g |
Se hvordan du laver påskecheesecake her. Påskecheesecake med lemoncurd, citron og vanilje. Påskecheesecaken smager af forår - og af et stykke mere...