Påske cheesecake

Påske cheesecake

60+ min
Påske cheesecake med citron, lemon curd og vanilje. Den perfekte cheesecake til påske, der smager af forår - og af et stykke mere! Er du vild med cheesecake så server denne skønhed på påskebordet. Påske cheesecaken leder tankerne hen på forår, sommer og smagen af koldskål. Cheesecaken kan pyntes med forskellige påskelækkerier - vi har pyntet den med fyldte påskeæg, pistaciekerner, timiankviste og spiselige blomster.

Sådan gør du

Kiksebund
  • Smelt smørret, kom kiks og pistacienødder i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
  • Fordel blandingen i springformen, pres kiksebunden godt sammen og pres den ca. 5 cm op ad siderne i springformen. Stil bunden tildækket i køleskabet.
Fromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og citronskal til et let skum. Tilsæt flødeost og cremefraiche og pisk blandingen kortvarigt.
  • Varm citronsaften op.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme citronsaft. Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen.
  • Hæld husblassen i fromagen i en tynd stråle - pisk med elpisker imens, så husblassen fordeles hurtigt i fromagen.
  • Fordel fromagen over kiksebunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Sådan anretter du påskecheesecaken
  • Tag kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad.
  • Smør forsigtigt lemoncurd på kagens overflade.
  • Pynt med pistaciekerner, påskeæg, citrontimian og/eller spiselige blomster lige inden serveringen.

Du kan også pynte påskecheesecaken med små toppe af flødeskum. Pisk 2½ dl piskefløde og kom flødeskummet i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Sæt toppe af flødeskum rundt langs kanten af kagen og placer små påskeæg ovenpå.

Lagkageplast sikrer en flot kant og gør det nemmere at få cheesecaken til at slippe springformens sider. Lagkageplast kan købes i det fleste større supermarkeder. Du kan også klippe dit eget ud af en plastiklomme.

Energiindhold for hele retten:

23758 kJ / 5678 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1517 kJ / 363 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,3 % 3,9 g
Kulhydrat: 34,8 % 31 g
Fedt: 60,9 % 25 g
Mere inspiration

Du kan selv lave lemon curd efter opskriften her.

Lemon curd
60+ min
Lemon curd
(6)
Relateret video
Påskecheesecake

Se hvordan du laver påskecheesecake her. Påskecheesecake med lemoncurd, citron og vanilje. Påskecheesecaken smager af forår - og af et stykke mere...

Ingredienser

Kiksebund
150 g Smør
300 g Smuldrede digestive kiks
50 g Finthakkede usaltede pistacienødder
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Fromage
4 blade Husblas
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
¼ liter Piskefløde
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
200 g Flødeost
¼ liter Creme fraiche
2 spsk Friskpresset citronsaft
200 g Lemon curd
Pynt
Finthakkede, grønne usaltede pistacienødder
Dragé påskeæg eller andre fyldte påskeæg
Stilke af citrontimian og/eller spiselige blomster, fx hornvioler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk