Påskeboller

Påskeboller

60+ min
De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtige med et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd. Påskebollerne er pyntet med spiselige blomster - og påskeæg naturligvis. Prøv de skønne påskeboller på påskebordet - hvis du også mener, at fastelavn burde vare lige til påske...

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et bord og ælt den igennem. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i yderligere 1 time.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.
  • Lad bollerne afkøle helt.
Fyld
  • Skær toppen af alle bollerne og tag krummen ud.
  • Bland krummen i en skål med marcipan, fløde, citronskal og vanilje.
  • Kom blandingen i de udhulede boller.
  • Fordel lemoncurd herpå (ca. 1 spsk i hver bolle).
  • Pisk fløden til et let skum og kom den i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  • Sprøjt fløde på bollerne.
Glasur
  • Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur og fordel glasuren på de 10 toppe.
  • Læg toppene tilbage på de fyldte boller og pynt med pistacienødder, påskeæg og spiselige blomster ved serveringen.

Påskebollerne kan også laves i en hindbærvariant. Erstat lemoncurd med en god hindbærmarmelade og pynt med rød skovsyre, friske hindbær og et stykke chokolade, fx Toffifee.

Energiindhold for hele retten:

26028 kJ / 6221 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1351 kJ / 323 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 48,1 % 38,3 g
Fedt: 46,2 % 16,9 g
Mere inspiration

Prøv også denne svenske udgave af fastelavnsboller.

Semlor
60+ min
Semlor
(8)
Relateret video
Påskeboller

Se hvordan du laver påskeboller her. De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtigemed et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd.

Ingredienser

Dej
2 dl Mælk
25 g Gær
425 g Hvedemel (ca. 7 dl)
1 Æg
½ tsk Groft salt
1 tsk Stødt kardemomme
1 dl Sukker
100 g Blødt smør
1 Pisket æg til pensling
Fyld
150 g Revet marcipan
1 dl Piskefløde
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Vaniljesukker
200 g Lemon curd
4 dl Piskefløde
Glasur
100 g Flormelis
1½ spsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Finthakkede usaltede pistacienødder
Dragé påskeæg eller andre påskeæg
Spiselige blomster, fx gule hornviol og/eller timiankviste
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk