Påskeboller
De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtige med et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd. Påskebollerne er pyntet med spiselige blomster - og påskeæg naturligvis. Prøv de skønne påskeboller på påskebordet - hvis du også mener, at fastelavn burde vare lige til påske...
Ingredienser
Dej
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
425 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
|
1
Æg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 dl
Sukker
|
|
100 g
Blødt smør
|
1
Pisket æg til pensling
|
---|
Fyld
150 g
Revet marcipan
|
|
---|---|
1 dl
Piskefløde
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
200 g
Lemon curd
|
|
---|---|
4 dl
Piskefløde
|
Glasur
100 g
Flormelis
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
Finthakkede usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
Dragé påskeæg eller andre påskeæg
|
|
Spiselige blomster, fx gule hornviol og/eller timiankviste
|
Sådan gør du
12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Dej
Fyld
Glasur
Påskebollerne kan også laves i en hindbærvariant. Erstat lemoncurd med en god hindbærmarmelade og pynt med rød skovsyre, friske hindbær og et stykke chokolade, fx Toffifee.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
26006 kJ / 6216 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1352 kJ / 323 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 5,7 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 48,1 % | 38,3 g |
Fedt: | 46,2 % | 16,9 g |
Se hvordan du laver påskeboller her. De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtigemed et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd.