Påskeboller

Påskeboller

60+ min
De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtige med et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd. Påskebollerne er pyntet med spiselige blomster - og påskeæg naturligvis. Prøv de skønne påskeboller på påskebordet - hvis du også mener, at fastelavn burde vare lige til påske...

Sådan gør du

Dej
  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et bord og ælt den igennem. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i yderligere 1 time.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.
  • Lad bollerne afkøle helt.
Fyld
  • Skær toppen af alle bollerne og tag krummen ud.
  • Bland krummen i en skål med marcipan, fløde, citronskal og vanilje.
  • Kom blandingen i de udhulede boller.
  • Fordel lemoncurd herpå (ca. 1 spsk i hver bolle).
  • Pisk fløden til et let skum og kom den i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  • Sprøjt fløde på bollerne.
Glasur
  • Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur og fordel glasuren på de 10 toppe.
  • Læg toppene tilbage på de fyldte boller og pynt med pistacienødder, påskeæg og spiselige blomster ved serveringen.
Bagetid
  • 12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv også denne svenske udgave af fastelavnsboller.

Semlor
60+ min
Semlor
(7)
Velbekomme!
Tips

Påskebollerne kan også laves i en hindbærvariant. Erstat lemoncurd med en god hindbærmarmelade og pynt med rød skovsyre, friske hindbær og et stykke chokolade, fx Toffifee.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26398 kJ / 6309 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1371 kJ / 328 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,6 % 4,5 g
Kulhydrat: 47,5 % 38,3 g
Fedt: 46,9 % 17,4 g
Relateret video
Påskeboller

Se hvordan du laver påskeboller her. De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtigemed et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd.

Ingredienser

Dej
Mælk
2 dl
Gær
25 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
425 g
Æg
1
Groft salt
½ tsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Sukker
1 dl
Blødt smør
100 g
Pisket æg til pensling
1
Fyld
Revet marcipan
150 g
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Vaniljesukker
2 tsk
Glasur
Flormelis
100 g
Friskpresset citronsaft
1½ spsk
Pynt
Finthakkede usaltede pistacienødder
Dragé påskeæg eller andre påskeæg
Spiselige blomster, fx gule hornviol og/eller timiankviste