Prøv også denne svenske udgave af fastelavnsboller.
Påskebollerne kan også laves i en hindbærvariant. Erstat lemoncurd med en god hindbærmarmelade og pynt med rød skovsyre, friske hindbær og et stykke chokolade, fx Toffifee.
26398 kJ / 6309 kcal
1371 kJ / 328 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 5,6 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 47,5 % | 38,3 g |
Fedt: | 46,9 % | 17,4 g |
Se hvordan du laver påskeboller her. De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtigemed et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd.
Mælk
|
2 dl |
---|---|
Gær
|
25 g |
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
425 g |
Æg
|
1 |
Groft salt
|
½ tsk |
Stødt kardemomme
|
1 tsk |
Sukker
|
1 dl |
Blødt smør
|
100 g |
Pisket æg til pensling
|
1 |
---|
Revet marcipan
|
150 g |
---|---|
1 dl | |
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
1 spsk |
Vaniljesukker
|
2 tsk |
Lemon curd
|
200 g |
---|---|
4 dl |
Flormelis
|
100 g |
---|---|
Friskpresset citronsaft
|
1½ spsk |
Finthakkede usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
Dragé påskeæg eller andre påskeæg
|
|
Spiselige blomster, fx gule hornviol og/eller timiankviste
|