Påskeboller

3 timer 40 min
Arbejdstid: 55 min
Påskeboller

De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtige med et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd. Påskebollerne er pyntet med spiselige blomster - og påskeæg naturligvis. Prøv de skønne påskeboller på påskebordet - hvis du også mener, at fastelavn burde vare lige til påske...

Ingredienser

Dej

2 dl Mælk
25 g Gær
425 g Hvedemel (ca. 7 dl)
1 Æg
½ tsk Groft salt
1 tsk Stødt kardemomme
1 dl Sukker
100 g Blødt smør
1 Pisket æg til pensling

Fyld

150 g Revet marcipan
1 dl Piskefløde
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Vaniljesukker
200 g Lemon curd
4 dl Piskefløde

Glasur

100 g Flormelis
1½ spsk Friskpresset citronsaft

Pynt

Finthakkede usaltede pistacienødder
Dragé påskeæg eller andre påskeæg
Spiselige blomster, fx gule hornviol og/eller timiankviste

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej

  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et bord og ælt den igennem. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i yderligere 1 time.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad bollerne afkøle helt.

Fyld

  • Skær toppen af alle bollerne og tag krummen ud.
  • Bland krummen i en skål med marcipan, fløde, citronskal og vanilje.
  • Kom blandingen i de udhulede boller.
  • Fordel lemoncurd herpå (ca. 1 spsk i hver bolle).
  • Pisk fløden til et let skum og kom den i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  • Sprøjt fløde på bollerne.

Glasur

  • Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur og fordel glasuren på de 10 toppe.
  • Læg toppene tilbage på de fyldte boller og pynt med pistacienødder, påskeæg og spiselige blomster ved serveringen.

Påskebollerne kan også laves i en hindbærvariant. Erstat lemoncurd med en god hindbærmarmelade og pynt med rød skovsyre, friske hindbær og et stykke chokolade, fx Toffifee.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26006 kJ / 6216 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1352 kJ / 323 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 48,1 % 38,3 g
Fedt: 46,2 % 16,9 g
Relateret video Påskeboller

Se hvordan du laver påskeboller her. De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtigemed et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd.

https://www.arla.dk/opskrifter/paskeboller/