Rubinsteinkage

Rubinsteinkage

5 timer 40 min
Arbejdstid: 1 time 30 min
Klassisk Rubinsteinkage, siges at være skabt i Danmark til i anledning af et besøg af den berømte pianist Artur Rubinstein. Rubinsteinkage ses i mange udgaver, men vi har valgt en ret klassisk version. Denne Rubinsteinkage består af makronbund, hindbærmarmelade, romfromage, flødeskum, knust nougat og små vandbakkelser med chokolade på bunden. Citronmelissebladene til pynt er foodstylistens ansvar :)
https://www.arla.dk/opskrifter/rubinsteinkage/

Sådan gør du

Bagetid for mandelbund:

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for vandbakkelser:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Mandelbund
  • Bland sukker og mandler.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
  • Hæld blandingen i en smurt, meldrysset springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Bag mandelbunden midt i ovnen i ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad den køle af.
Romfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en gryde ved svag varme.
  • Pisk fløde og flormelis til et meget let skum.
  • Hæld rom i den smeltede husblas og vend forsigtigt blandingen i fløden.
  • Byg kagen op direkte på kagefadet. Placer en springform uden bund (ca. 22 cm i diameter) på kagefadet.
  • Beklæd formen med lagkageplast og læg mandelbunden i formen.
  • Fordel først hindbærmarmelade og så fromage på bunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne længere.
Vandbakkelser
  • Bring vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde.
  • Kom melet i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af.
  • Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æget i dejen. Tilsæt evt. resten - dejen skal kunne formes til toppe, men der skal så meget æg i som muligt.
  • Sæt dejen i ca. 30 små toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren, før vandbakkelserne er bagt.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
  • Smør bunden af de afkølede vandbakkelser med smeltet chokolade.
Krokant
  • Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme - til karamel - uden at det branker.
  • Tilsæt bagepulver og lad det bruse op.
  • Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak krokanten fint.
Pynt
  • Fjern forsigtigt ringen og lagkageplasten.
  • Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt kagens sider og top op med flødeskum.
  • Pynt med krokant og citronmelisse og fordel vandbakkelser langs kagens nederste kant.

Du kan bage både makronbund og vandbakkelser, samt lave krokant dagen før du vil servere Rubinsteinkagen.

Energiindhold for hele retten:

25255 kJ / 6036 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1361 kJ / 325 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,6 % 3,6 g
Kulhydrat: 22,6 % 18,1 g
Fedt: 69,9 % 25,7 g
Alkohol: 2,9 %
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Mandelbund
100 g Sukker
100 g Finthakkede mandler
2 Æggehvider
Romfromage
2 blade Husblas
½ liter Piskefløde
4 spsk Flormelis
¾ dl Hvid rom
1 dl Hindbærmarmelade
Vandbakkelser
1 dl Vand
50 g Smør
¼ tsk Sukker
¼ tsk Groft salt
5 spsk Hvedemel
Sammenpisket æg
50 g Smeltet mørk chokolade
Krokant
50 g Flormelis
½ tsk Bagepulver
Pynt
½ liter Pisket piskefløde
Citronmelisseblade