Rubinsteinkage
5 timer 40 min
•
Arbejdstid: 1 time 30 min
•
&format=webp)
Klassisk Rubinsteinkage, siges at være skabt i Danmark til i anledning af et besøg af den berømte pianist Artur Rubinstein. Rubinsteinkage ses i mange udgaver, men vi har valgt en ret klassisk version. Denne Rubinsteinkage består af makronbund, hindbærmarmelade, romfromage, flødeskum, knust nougat og små vandbakkelser med chokolade på bunden. Citronmelissebladene til pynt er foodstylistens ansvar :)
Ingredienser
Mandelbund
100 g
Sukker
|
|
---|---|
100 g
Finthakkede mandler
|
|
2
Æggehvider
|
Romfromage
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ liter
Piskefløde
|
|
4 spsk
Flormelis
|
|
¾ dl
Hvid rom
|
1 dl
Hindbærmarmelade
|
---|
Vandbakkelser
1 dl
Vand
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
5 spsk
Hvedemel
|
|
1½
Sammenpisket æg
|
50 g
Smeltet mørk chokolade
|
---|
Krokant
50 g
Flormelis
|
|
---|---|
½ tsk
Bagepulver
|
Pynt
½ liter
Pisket piskefløde
|
|
---|---|
Citronmelisseblade
|
Sådan gør du
Mandelbund
Romfromage
Vandbakkelser
Krokant
Pynt
Du kan bage både makronbund og vandbakkelser, samt lave krokant dagen før du vil servere Rubinsteinkagen.
Relateret video
Sådan bruger du husblas
