Citronkage med birkes

Citronkage med birkes

60+ min
Saftig og skøn citronkage med birkes og marcipan. Hjemmelavet citronkage der både er sød og syrlig på samme tid. Skærekagen er med marcipan, og kagen bliver derfor ekstra svampet og smagfuld. Citronkagen har en intens smag af citrus fra både citronsiruppen og den friske citronglasur. Kagen er fyldt med blå birkes, som giver en skøn smag og et dejligt bid. Hvis du ikke er til marcipan, kan dette nemt undlades - tilføj i stedet 50 g ekstra sukker i dejen. Pynt evt. citronkagen med påskeæg og du har en nem påskekage – sød, syrlig og fint pyntet.
Mere inspiration

En ægte fransk klassisker - citrontærten.

Velbekomme!
Variation

Du kan undlade marcipan. Tilsæt i stedet 50 g ekstra sukker i dejen.

Tip

Du kan også bage citronkagen i en rund springform (ca. 22 cm i diameter). Bagetiden er den samme. Tjek evt. med en kødnål om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.

Serveringsforslag

Vil du have en nem påskekage? Pynte kagen med hele og halve påskeæg og spiselige blomster.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17694 kJ / 4229 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1516 kJ / 362 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,4 % 3,9 g
Kulhydrat: 61,2 % 54,6 g
Fedt: 34,4 % 14,1 g

Ingredienser