Citronkage med birkes

Citronkage med birkes

60+ min
Saftig og skøn citronkage med birkes og marcipan. Hjemmelavet citronkage der både er sød og syrlig på samme tid. Skærekagen er med marcipan, og kagen bliver derfor ekstra svampet og smagfuld. Citronkagen har en intens smag af citrus fra både citronsiruppen og den friske citronglasur. Kagen er fyldt med blå birkes, som giver en skøn smag og et dejligt bid. Hvis du ikke er til marcipan, kan dette nemt undlades - tilføj i stedet 50 g ekstra sukker i dejen. Pynt evt. citronkagen med påskeæg og du har en nem påskekage – sød, syrlig og fint pyntet.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min ved 175° - traditionel ovn.

Citronsirup
  • Kog sukker og citronsaft indtil sukkeret er opløst. Lad siruppen køle af i gryden.
Citronkage
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Pisk marcipan, citronskal og -saft i massen til den er ensartet.
  • Tlsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland mel, birkes og bagepulver sammen og vend det i blandingen. Fordel dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 1½ liter) og bag kagen midt i ovnen.
  • Hæld citronsiruppen over den varme kage og lad den køle af i formen. Vend kagen ud.
Glasur
  • Rør glasuren sammen og fordel det på citronkagen.

Du kan undlade marcipan. Tilsæt i stedet 50 g ekstra sukker i dejen.

Du kan også bage citronkagen i en rund springform (ca. 22 cm i diameter). Bagetiden er den samme. Tjek evt. med en kødnål om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.

Vil du have en nem påskekage? Pynte kagen med hele og halve påskeæg og spiselige blomster.

Energiindhold for hele retten:

17736 kJ / 4239 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1520 kJ / 363 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 57,2 % 51,2 g
Fedt: 37,9 % 15,6 g
Mere inspiration

En ægte fransk klassisker - citrontærten.

Relateret video
Nem påskekage med citron og birkes

Denne nemme påskekage med citron og birkes er hurtig at lave og kan pyntes af både børn og voksne. Påskekage til påske - det er en tradition, der er kommet for at blive.

Ingredienser

Citronsirup
50 g Sukker
½ dl Friskpresset citronsaft
Citronkage
150 g Blødt smør
150 g Sukker (ca. 3 dl)
150 g Marcipan i små tern
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset citronsaft
3 Æg
150 g Hvedemel (ca. 3¼ dl)
1½ spsk Blå birkes
1 tsk Bagepulver
Glasur
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
2½ spsk Friskpresset citronsaft