Citronkage med birkes
Saftig og skøn citronkage med birkes og marcipan. Hjemmelavet citronkage der både er sød og syrlig på samme tid. Skærekagen er med marcipan, og kagen bliver derfor ekstra svampet og smagfuld. Citronkagen har en intens smag af citrus fra både citronsiruppen og den friske citronglasur. Kagen er fyldt med blå birkes, som giver en skøn smag og et dejligt bid. Hvis du ikke er til marcipan, kan dette nemt undlades - tilføj i stedet 50 g ekstra sukker i dejen. Pynt evt. citronkagen med påskeæg og du har en nem påskekage – sød, syrlig og fint pyntet.
Ingredienser
Citronsirup
50 g
Sukker
|
|
---|---|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
Citronkage
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
150 g
Marcipan i små tern
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
3
Æg
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 3¼ dl)
|
|
1½ spsk
Blå birkes
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
Glasur
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
2½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Citronsirup
Citronkage
Glasur
Du kan undlade marcipan. Tilsæt i stedet 50 g ekstra sukker i dejen.
Du kan også bage citronkagen i en rund springform (ca. 22 cm i diameter). Bagetiden er den samme. Tjek evt. med en kødnål om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.
Vil du have en nem påskekage? Pynt kagen med hele og halve påskeæg og spiselige blomster.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17736 kJ / 4239 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1520 kJ / 363 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 4,9 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 57,2 % | 51,2 g |
Fedt: | 37,9 % | 15,6 g |
Denne nemme påskekage med citron og birkes er hurtig at lave og kan pyntes af både børn og voksne. Påskekage til påske - det er en tradition, der er kommet for at blive.