Du kan undlade marcipan. Tilsæt i stedet 50 g ekstra sukker i dejen.
Du kan også bage citronkagen i en rund springform (ca. 22 cm i diameter). Bagetiden er den samme. Tjek evt. med en kødnål om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.
Vil du have en nem påskekage? Pynt kagen med hele og halve påskeæg og spiselige blomster.
17736 kJ / 4239 kcal
1520 kJ / 363 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 4,9 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 57,2 % | 51,2 g |
Fedt: | 37,9 % | 15,6 g |
En ægte fransk klassisker - citrontærten.
Denne nemme påskekage med citron og birkes er hurtig at lave og kan pyntes af både børn og voksne. Påskekage til påske - det er en tradition, der er kommet for at blive.
50 g
Sukker
|
|
---|---|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
150 g
Marcipan i små tern
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
3
Æg
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 3¼ dl)
|
|
1½ spsk
Blå birkes
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
2½ spsk
Friskpresset citronsaft
|