Citronmåne

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Næste gang du får lyst til en citronmåne fra tanken, så overvej om det ikke er forsøget værd lave en hjemmelavet citronmåne. Prøv denne citronmåne opskrift. Spændt på hvilken citronmåne der bliver din favorit!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10-12 stykker.

Antal portioner

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 150 g groftrevet ren, rå marcipan
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 5 æg
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 50 g kartoffelmel (ca. ¾ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ dl friskpresset citronsaft
  • blødt smør til formen

Kandiserede citronstrimler

  • 2 citroner (usprøjtede)
  • 1 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Citronglasur

  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, sukker, marcipan, citronskal og vaniljepulver godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftevis med citronsaften. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter) og smør den. Fordel dejen i springformen og bag midt i ovnen. Lad kagen køle let af i formen - på en bagerist. Tag den ud af formen og lad den køle helt af, stadig på en bagerist.

Kandiserede citronstrimler

Skær imens brede strimler skal af citronerne, fx med en tyndskræller - undgå at få den hvide hinde med, eller skær den af efterfølgende. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv. Bring vand og sukker i kog i en lille tykbundet gryde og kog det 2-3 min. - til det tykner let. Tilsæt citronstrimlerne og kog dem ved jævn varme i ca. 1 min. Tag citronstrimlerne op med fx en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg citronstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne i ovnen.

Citronglasur

Rør flormelis og citronsaft sammen og fordel glasuren på den afkølede citronmåne. Pynt med kandiserede citronstrimler.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tørretid - kandiserede citronstrimler

Ca. ½ time ved 100° - traditionel ovn.

Tip

Husk at strimle og rive citronerne inden du presser dem.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag