Husk at strimle og rive citronerne inden du presser dem. Citronmånen kan fryses, men uden glasur og pynt.
Kartoffelmel tilsættes for at "lette" dejen. Selv om det er en bastant kage, gør det en forskel og kagen hæver flottere op. Smagsmæssigt kan kartoffelmel dog undlades.
21017 kJ / 5023 kcal
1392 kJ / 333 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 4,8 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 54,1 % | 44,3 g |
Fedt: | 41,1 % | 15,5 g |
Lækker citrontærte med sprød marengs - oplagt til forårets gæstebud.
Se hvordan du laver Citronmåne her. Næste gang du får lyst til en citronmåne fra tanken, så overvej om det ikke er forsøget værd lave en hjemmelavet klassisk citronmåne.
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
|
150 g
Groftrevet marcipan
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
5
Æg
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
50 g
Kartoffelmel (ca. ¾ dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
1½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
Blødt smør til formen
|
2
Citroner (usprøjtede)
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
2½ spsk
Friskpresset citronsaft
|