Citronmåne
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Næste gang du får lyst til en citronmåne fra tanken, så overvej om det ikke er forsøget værd lave en hjemmelavet klassisk citronmåne. En citronmåne er ikke bare en citronkage, vel? Prøv denne citronmåne opskrift og se, om du fremover altid vil bage din egen.
Ingredienser
Citronmåne
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
|
150 g
Groftrevet marcipan
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
5
Æg
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
50 g
Kartoffelmel (ca. ¾ dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
1½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
Blødt smør til formen
|
Kandiserede citronstrimler
2
Citroner (usprøjtede)
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
Citronglasur
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
2½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Citronmåne
Kandiserede citronstrimler
Citronglasur
Husk at strimle og rive citronerne inden du presser dem. Citronmånen kan fryses, men uden glasur og pynt.
Kartoffelmel tilsættes for at "lette" dejen. Selv om det er en bastant kage, gør det en forskel og kagen hæver flottere op. Smagsmæssigt kan kartoffelmel dog undlades.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21017 kJ / 5023 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1392 kJ / 333 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 4,8 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 54,1 % | 44,3 g |
Fedt: | 41,1 % | 15,5 g |
Relateret video
Citronmåne
Se hvordan du laver Citronmåne her. Næste gang du får lyst til en citronmåne fra tanken, så overvej om det ikke er forsøget værd lave en hjemmelavet klassisk citronmåne.