Citronroulade med flødeost

Citronroulade med flødeost

60+ min
Fryseegnet
Skøn sød-syrlig roulade. Et hit for alle citronelskere! Rouladen kan laves i god tid og evt. fryses.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 200°.

Dej
  • Fold en form af bagepapir (ca. 30 x 35 cm) og pensl med smør.
  • Pisk æg, sukker og citronskal til en luftig "æggesnaps". Pisk smørret i.
  • Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i "æggesnapsen".
  • Fordel dejen i formen og bag bunden midt i ovnen.
  • Strø sukker ud på et stykke bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå. Træk det stykke bagepapir, som rouladen er bagt på, af og rul bunden - som en roulade uden fyld. Pak den ind i et viskestykke og læg den i køleskabet - så holder den formen og revner ikke.
Citroncreme
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker og pisk skummet "sejt".
  • Pisk flødeost, æggeblomme, citronskal og sukker sammen.
  • Varm citronsaften til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt husblassen i citronsaften.
  • Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen. Vend forsigtigt æggehvideskummet i. Stil cremen tildækket i køleskabet, til den er let stivnet, og man kan trække striber i overfladen.
  • Åbn forsigtigt rouladebunden og læg den med den lange side ind mod dig selv. Fordel citroncremen på bunden - undlad at komme creme på ca. 5 cm af bundens lange ende, væk fra dig selv.
  • Rul rouladen sammen fra den lange side mod den ende uden creme. Pak rouladen stramt ind i husholdningsfilm og læg den, med sammenføjningen nedad, i køleskabet i mindst 2 timer.
Pynt - citronstrimler
  • Kom citronstrimlerne i kogende vand tilsat sukker.
  • Kog dem ved svag varme, under låg i ca. 20 min.
  • Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Anret de afkølede citronstrimler på rouladen. Pynt med skovsyre og server.

Lad rouladen tø i køleskabet i ca. 4 timer.

Energiindhold for hele retten:

7866 kJ / 1880 kcal

Næringsindhold pr. 100g

960 kJ / 230 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 5,8 % 3,3 g
Kulhydrat: 65,9 % 37,2 g
Fedt: 28,3 % 7,3 g

Ingredienser

Dej
2 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ tsk Revet citronskal (usprøjtet)
25 g Smeltet, afkølet smør
3 spsk Kartoffelmel
2 tsk Hvedemel
1 tsk Bagepulver
Citroncreme
2 blade Husblas
1 Æggehvide
1 spsk Sukker
100 g Flødeost
1 Æggeblomme
½ tsk Revet citronskal (usprøjtet)
3½ spsk Sukker
2 spsk Friskpresset citronsaft
Pynt - citronstrimler
Skallen af 2 citroner (usprøjtede) i tynde stimler
2 dl Vand
85 g Sukker (ca. 1 dl)
Skovsyre