Citronroulade med flødeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(46 vurderinger)

60+ min

Bløde søde bunde med frisk citroncreme. Et hit for alle citronelskere! Roulade kan laves i god tid og evt. fryses.

Ingredienser

16 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smeltet, afkølet smør
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Citroncreme

  • 2 blade husblas
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk sukker
  • 100 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 3½ spsk sukker
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Citronstrimler, til pynt

  • skallen af 1 citron (usprøjtet) i tynde stimler
  • 2 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Pynt:

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Fold en form af bagepapir (ca. 30 x 35 cm) og pensl med smør. Pisk æg, sukker og citronskal til en luftig "æggesnaps". Pisk smørret i. Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i "æggesnapsen". Fordel dejen i formen og bag bunden midt i ovnen. Vend rouladebunden ud på et stykke bagepapir, drysset med sukker. Træk papirformen af og lad kagebunden køle af.

Citroncreme

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker og pisk skummet "sejt". Pisk flødeost, æggeblomme, citronskal og sukker sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og kom den derefter i osteblandingen under omrøring. Vend forsigtigt æggehvideskummet i. Stil cremen tildækket i køleskabet, til den er let stivnet, og man kan trække striber i overfladen. Smør cremen ud på rouladebunden, næsten ud til kanten, og rul den sammen fra den brede side. Læg citronrouladen på sammenføjningen og stil rouladen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Citronstrimler

Kom citronstrimlerne i kogende vand tilsat sukker. Kog dem ved svag varme, under låg i ca. 20 min. Lad dem dryppe af i en sigte.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Frysetip

Lad rouladen tø i køleskabet i ca. 4 timer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: