Gulerodssuppe
30 min
•
Cremet gulerodssuppe er en dejlig, nem og hurtig suppe til hverdagen - enten som hovedret eller som en lille før-ret en dag, hvor der måske ikke er så meget mad på bordet til hovedret. Gulerodssuppe med flødeost er en meget nem gulerodssuppe at tilberede og den både smager godt og pynter med sin flotte farve. Server et godt groft brød til.
Ingredienser
Gulerodssuppe
15 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Gulerødder i grove stykker
|
|
1
Grofthakket løg (ca. 75 g)
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
100 g
Flødeost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Fintklippet purløg
|
---|
Tilbehør
300 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Gulerodssuppe
Smag suppen til med friske krydderurter eller porrer i tynde strimler - eller frisk/tørret chili, hvis du har lyst til en suppe, der varmer. Du kan også servere et varmt ostebrød til gulerodssuppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5824 kJ / 1392 kcal
Næringsindhold pr. 100g
307 kJ / 73 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 11,9 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 55,4 % | 10 g |
Fedt: | 32,7 % | 2,7 g |