Roulade

Roulade

Vi har været i arkivet for at genoplive en af de gode gamle klassikere, nemlig hjemmelavet roulade. En helt simpel roulade med fyld af hindbærmarmelade serveret med flødeskum. Enkel og god roulade, som vi kender og husker den. Rouladen er både nem og hurtig at lave - og smager meget bedre end de færdigkøbte roulader.

Ingredienser

Hindbærmarmelade

250 g Frosne hindbær
150 g Syltesukker
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Vand

Bund

50 g Smør
3 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
50 g Kartoffelmel (ca. ¾ dl)
1 spsk Hvedemel
2 tsk Bagepulver
1 spsk Sukker

Tilbehør

2½ dl Piskefløde - pisket til skum

Sådan gør du

Hindbærmarmelade

  • Kom bær, sukker, citronsaft og vand i en lille gryde og bring blandingen i kog.
  • Kog i ca. 10 min. ved svag varme - rør af og til.
  • Kom marmeladen i en skål og stil den i køleskabet til sammenlægning af rouladen.

Bund

  • Smelt smørret ved svag varme.
  • Kom et stykke bagepapir i en form (40 x 30 cm) eller på én af ovnens plader og pensl papiret med lidt af det smeltede smør.
  • Del æggene og pisk hviderne stive.
  • Rør æggeblommer og sukker sammen og vend blandingen forsigtigt i æggehviderne (må ikke piskes!).
  • Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend forsigtigt rundt. Vend til sidst resten af smørret i dejen uden at der røres for meget.
  • Hæld straks dejen i formen og bag bunden midt i ovnen - til den er gylden på overfladen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Strø imens sukker ud på et stykke rent bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå - med undersiden opad. Træk det bagepapir, som bunden blev bagt på, forsigtigt af.
  • Læg et rent, fugtigt viskestykke over bunden, mens den køler af - så er den blød, når den skal rulles.

Sammenlægning af roulade

  • Smør hindbærmarmeladen ud på bunden i et jævnt lag.
  • Rul rouladen sammen fra den korte side.
  • Skær enderne af og læg rouladen på et serveringsfad. Server med letpisket flødeskum.

Skal det gå ekstra hurtigt, kan den hjemmelavede marmelade erstattes af 3 dl færdigkøbt marmelade (ca. 350 g).

Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12093 kJ / 2890 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1094 kJ / 262 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,9 % 2,5 g
Kulhydrat: 51 % 32,8 g
Fedt: 45,1 % 13,3 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/roulade/