Roulade
&format=webp)
Vi har været i arkivet for at genoplive en af de gode gamle klassikere, nemlig hjemmelavet roulade. En helt simpel roulade med fyld af hindbærmarmelade serveret med flødeskum. Enkel og god roulade, som vi kender og husker den. Rouladen er både nem og hurtig at lave - og smager meget bedre end de færdigkøbte roulader.
Ingredienser
Hindbærmarmelade
250 g
Frosne hindbær
|
|
---|---|
150 g
Syltesukker
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Vand
|
Bund
50 g
Smør
|
|
---|---|
3
Æg
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
50 g
Kartoffelmel (ca. ¾ dl)
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
1 spsk
Sukker
|
---|
Tilbehør
2½ dl
Piskefløde - pisket til skum
|
---|
Sådan gør du
Hindbærmarmelade
Bund
Sammenlægning af roulade
Skal det gå ekstra hurtigt, kan den hjemmelavede marmelade erstattes af 3 dl færdigkøbt marmelade (ca. 350 g).
Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12093 kJ / 2890 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1094 kJ / 262 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 3,9 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 51 % | 32,8 g |
Fedt: | 45,1 % | 13,3 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
