Chokoladeroulade med smørcreme

Chokoladeroulade med smørcreme

60+ min
Fryseegnet
Chokoladeroulade med smørcreme er en old school klassiker. Hjemmelavet chokoladeroulade er nem og lækker forkælelse til en god kop kaffe. Chokoladeroulade med smørcreme smager både godt lige når den er bagt - og dagen efter.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Chokoladeroulade
  • Del æggene i hvider og blommer (tag 1 æggeblomme fra til smørcremen). Pisk æggehviderne stive.
  • Rør de 4 æggeblommer og sukker sammen og vend blandingen forsigtigt i æggehviderne (må ikke piskes!).
  • Bland kakao, mel og bagepulver og sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt sammen.
  • Fordel dejen på en plade med bagepapir (ca. 30 x 40 cm) og bag bunden midt i ovnen.
  • Strø imens sukker ud på et stykke rent bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå - med undersiden opad. Træk det bagepapir, som bunden blev bagt på, forsigtigt af. Læg et rent, fugtigt viskestykke over bunden, mens den køler af - så er den blød, når den skal rulles.
Smørcreme
  • Kom det bløde smør i en skål med flormelis og vaniljesukker og pisk det luftigt.
  • Pisk æggeblommen i.
  • Bred smørcremen ud på kagebunden og rul rouladen sammen fra den korte side.
  • Sæt rouladen tildækket i køleskabet i min. ½ time.

Chokoladeroulade med smørcreme er velegnet at lave dagen i forvejen.

Rouladebunden kan smøres med et tyndt lag marmelade, fx abrikos-, appelsin-, solbær- eller hindbærmarmelade før smørcremen smørres på.

Energiindhold for hele retten:

11427 kJ / 2731 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1538 kJ / 368 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,8 % 6,2 g
Kulhydrat: 41,4 % 37,4 g
Fedt: 51,8 % 21,5 g
Mere inspiration

Er du til mere roulade - prøv den helt enkle og klassiske roulade.

Ingredienser

Chokoladeroulade
5 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
5 spsk Kakaopulver
4 spsk Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 spsk Sukker
Smørcreme
150 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
2 tsk Vaniljesukker
1 Æggeblomme