Roulade med hvid chokoladecreme og solbær

Roulade med hvid chokoladecreme og solbær

60+ min
Roulade er en skøn retrokage. Rouladen består af en lækker kakaobund, verdens nemmeste hvide chokoladecreme og solbærsylt. Varier rouladen med fx rabarbersyltetøj i stedet for solbær i forårssæsonen. Prøv denne elegante roulade næste gang du skal imponere ved kagebordet!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvid chokoladecreme
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Bring fløde, vaniljekorn og -stang i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt chokoladen. Rør til den er opløst.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til næste dag.
Kakaobund
  • Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehvider og 25 g sukker stift. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret luftigt.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og salt. Sigt melblandingen i æggesnapsen og vend det sammen. Vend herefter forsigtigt æggehviderne i dejen.
  • Fordel dejen på en plade med bagepapir. Bag bunden midt i ovnen.
  • Strø sukker ud på et stykke bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå - med undersiden opad.
Sådan samler du rouladen
  • Pisk chokoladecremen luftig med en håndmixer. Tag ca. ⅓ af cremen fra og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg sprøjteposen i køleskabet.
  • Smør rouladebunden med solbærmarmelade. Fordel resten af chokoladecremen på bunden.
  • Rul rouladen sammen fra den korte side. Pak rouladen stramt ind i husholdningsfilm og læg den, med sammenføjningen nedad, i køleskabet i mindst 3 timer eller i fryseren i ca. 30 min.
  • Bland sukker og solbærstøv i en skål. Hæld sukkerblandingen ud på et stykke bagepapir. Tril rouladen i blandingen og læg den på et serveringsfad.
  • Sprøjt små toppe af chokoladecreme på rouladen og pynt med spiselige blomster ved serveringen.

Rouladen kan med fordel laves dagen før - den er lettere at skære hvis den har sat sig i køleskabet.

Energiindhold for hele retten:

22045 kJ / 5269 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1390 kJ / 332 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 48,8 % 39,9 g
Fedt: 46,1 % 17,3 g

Ingredienser

Hvid chokoladecreme
1 Vaniljestang
4 dl Piskefløde
250 g Hvid chokolade
Kakaobund
5 Æg
125 g Sukker
50 g Hvedemel
4 spsk Kakaopulver
1 tsk Bagepulver
1 nip fint salt
1 spsk Sukker
400 g Solbærmarmelade eller rabarbermarmelade af god kvalitet
50 g Sukker
2 tsk Solbærstøv eller hindbærstøv
Pynt
Spiselige blomster, fx hornvioler, syren eller skovsyre
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk