60+ min

Roulade med hvid chokoladecreme og solbær

Roulade er en skøn retrokage. Rouladen består af en lækker kakaobund, hvid chokoladecreme og solbær. Prøv denne elegante roulade næste gang du skal imponere ved kagebordet!

Roulade med hvid chokoladecreme og solbær

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Bring fløde, vaniljekorn og -stang i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt chokoladen. Rør til den er opløst.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til næste dag.
Kakaobund
  • Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehvider og 25 g sukker stift. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret luftigt.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og salt. Sigt melblandingen i æggesnapsen og vend det sammen. Vend herefter forsigtigt æggehviderne i dejen.
  • Fordel dejen på en plade med bagepapir. Bag bunden midt i ovnen.
  • Strø sukker ud på et stykke bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå. Træk det stykke bagepapir, som rouladen er bagt på, af og rul bunden - som en roulade uden fyld. Pak den ind i et viskestykke og læg den i køleskabet - så holder den formen og revner ikke.
Sådan samler du rouladen
  • Pisk chokoladecremen luftig med en håndmixer. Tag ca. ⅓ af cremen fra og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg sprøjteposen i køleskabet.
  • Åbn forsigtigt rouladebunden og læg den med den korte side ind mod dig selv. Smør bunden med solbærmarmelade. Fordel resten af chokoladecremen på bunden - undlad at komme creme på ca. 5 cm af bundens korte ende, væk fra dig selv.
  • Rul rouladen sammen fra den korte side mod den ende uden creme. Pak rouladen stramt ind i husholdningsfilm og læg den, med sammenføjningen nedad, i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Bland sukker og solbærstøv i en skål. Hæld sukkerblandingen ud på et stykke bagepapir. Tril rouladen i blandingen og læg den på et serveringsfad.
  • Sprøjt små toppe af chokoladecreme på rouladen og pynt med spiselige blomster ved serveringen.
Bagetid
  • Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Rouladen kan også laves med flødeskum i stedet for hvid chokoladecreme.

Forbered i god tid

Rouladen kan med fordel laves dagen før.

Ingredienser