Matilde kakaokage
60+ min

Matilde kakaokage

Sjov og dekorativ kage til fødselsdagen - eller til en helt almindelig dag, hvor man bare har lyst til at bage noget anderledes. Server kagen med et glas kold eller varm kakao til.
Fryseegnet
Bedømmelse (64 vurderinger)

Min bedømmelse:

Matilde kakaokage

Sjov og dekorativ kage til fødselsdagen - eller til en helt almindelig dag, hvor man bare har lyst til at bage noget anderledes. Server kagen med et glas kold eller varm kakao til.

Opskriften gælder for 15 personer

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 100 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen til den bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Smelt de to slags chokolade i hver sin skål i vandbad. "Tegn" med smeltet mørk- og hvid chokolade et Matildehoved eller fordel fx den mørke chokolade over hele kagen og "tegn" et smukt mønster med den hvide.

Bagetid

Ca. 1 time og 20 min. ved 175° - tradtionel ovn.

Tip

Kagen kan bages dagen i forvejen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 38 %
Print