Matilde kakaokage

Matilde kakaokage

60+ min
Fryseegnet
Sjov og dekorativ kage til fødselsdagen - eller til en helt almindelig dag, hvor man bare har lyst til at bage noget anderledes. Server kagen med et glas kold eller varm kakao til.
https://www.arla.dk/opskrifter/matilde-kakaokage/

Sådan gør du

Kakaokage
  • Pisk smør, sukker og salt luftigt.
  • Pisk æggene i et adgangen.
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftevis med kakaomælken til en ensartet dej.
  • Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag kagen nederst i ovnen i ca. 25 min. ved 175° - tradtionel ovn.
  • Lad kagen afkøle i bradepanden.
Sådan pynter du Matilde kakaokagen
  • Skær et Matilde hovede ud af kagen.
  • Smelt de to slags chokolade i hver sin skål i vandbad. "Tegn" med smeltet mørk- og hvid chokolade et Matildehoved eller fordel fx den mørke chokolade over hele kagen og "tegn" et smukt mønster med den hvide.

De kagerester der bliver tilovers, efter Matilde hovedet er skåret ud af kagen, er perfekte at lave romkugler af. Erstat 1½ dl af kakaomælken med yoghurt naturel - så bliver kagen lidt mere svampet.

Energiindhold for hele retten:

25851 kJ / 6179 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1443 kJ / 345 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6 % 5,1 g
Kulhydrat: 51,7 % 43,9 g
Fedt: 42,3 % 16,5 g

Ingredienser

Kakaokage
250 g Blødt smør
300 g Sukker
1 tsk Groft salt
3 Æg
450 g Hvedemel (ca. 7½ dl)
5 spsk Kakaopulver (ca. 1 dl)
3 tsk Vaniljesukker
3 tsk Bagepulver
4 dl Kakaomælk
100 g Mørk chokolade
75 g Hvid chokolade