Matilde kakaokage

Matilde kakaokage

60+ min
Fryseegnet
Sjov og dekorativ kage til fødselsdagen - eller til en helt almindelig dag, hvor man bare har lyst til at bage noget anderledes. Server kagen med et glas kold eller varm kakao til.

Sådan gør du

Kakaokage
  • Pisk smør, sukker og salt luftigt.
  • Pisk æggene i et adgangen.
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftevis med kakaomælken til en ensartet dej.
  • Vend chokolade i, og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag kagen nederst i ovnen.
  • Lad kagen afkøle i bradepanden.
Sådan pynter du Matilde kakaokagen
  • Skær et Matilde hovede ud af kagen.
  • Smelt de to slags chokolade i hver sin skål i vandbad. "Tegn" med smeltet mørk- og hvid chokolade et Matildehoved eller fordel fx den mørke chokolade over hele kagen og "tegn" et smukt mønster med den hvide.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 175° - tradtionel ovn.
Mere inspiration

Her har du opskriften på en anden nem chokoladekage

Nem chokoladekage
60+ min
Nem chokoladekage
(115)
Velbekomme!
Tips

De kagerester der bliver tilovers, efter Matilde hovedet er skåret ud af kagen, er perfekte at lave romkugler af. Erstat 1½ dl af kakaomælken med yoghurt naturel - så bliver kagen lidt mere svampet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

25677 kJ / 6137 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1435 kJ / 343 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6 % 5 g
Kulhydrat: 51,5 % 43,5 g
Fedt: 42,5 % 16,5 g

Ingredienser

Kakaokage
Blødt smør
250 g
Sukker
300 g
Groft salt
1 tsk
Æg
3
Hvedemel (ca. 7½ dl)
450 g
Kakaopulver (ca. 1 dl)
5 spsk
Vaniljesukker
3 tsk
Bagepulver
3 tsk
4 dl
Mørk chokolade
100 g
Hvid chokolade
75 g