Matilde kakaokage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(92 vurderinger)

60+ min

Sjov og dekorativ kage til fødselsdagen - eller til en helt almindelig dag, hvor man bare har lyst til at bage noget anderledes. Server kagen med et glas kold eller varm kakao til.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 30 stykker

Opskriften gælder for 1 kage

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 75 g hvid chokolade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, sukker og salt luftigt. Pisk æggene i et af gangen. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftevis med kakaomælken til en ensartet dej. Vend chokolade i, og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen afkøle i bradepanden.

Skær et Matilde hovede ud af kagen. Smelt de to slags chokolade i hver sin skål i vandbad. "Tegn" med smeltet mørk- og hvid chokolade et Matildehoved eller fordel fx den mørke chokolade over hele kagen og "tegn" et smukt mønster med den hvide.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - tradtionel ovn.

Tip

De kagerester der bliver tilovers, efter Matilde hovedet er skåret ud af kagen, er perfekte at lave romkugler af.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 26190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag