Nem chokoladekage

Nem chokoladekage

60+ min
Super hurtig og nem chokoladekage. Til når man bare lige får lyst til kage.....

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og salt luftigt. Pisk æggene i et af gangen. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) skiftevis med kakaomælken i smørblandingen til dejen er ensartet. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm). Bag kagen nederst i ovnen og lad den afkøle i bradepanden på en rist.
Glasur
  • Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på den afkølede kage. Pynt med krymmel og server.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17250 kJ / 4123 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1349 kJ / 322 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,1 % 4,1 g
Kulhydrat: 64,1 % 50,8 g
Fedt: 30,8 % 11,2 g

Ingredienser

Blødt smør
150 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
200 g
Groft salt
½ tsk
Æg
2
Hvedemel (ca. 5¼ dl)
300 g
Kakaopulver
3 spsk
Vaniljesukker
2 tsk
Bagepulver
2 tsk
2½ dl
Glasur
Flormelis (ca. 4 dl)
200 g
Vand
2½ spsk
Pynt
Kulørt krymmel