Popcakes

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(45 vurderinger)

60+ min

Disse små sirligt pyntede popcakes / cake pops indbyder hele familien til at slippe fantasien og kreativiteten løs i køkkenet.

Ingredienser

Opskriften gælder for 20 stk

  • 20 kraftige sugerør
  • 5 blade husblas

Chokoladeovertræk

  • 100 g hvid chokolade - smeltet
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Pynt

  • finthakkede hasselnøddekerne
  • spiseligt glimmer
  • sølvkugle af sukker
  • frysetørret hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen til blandingen bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 3 x 21 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Pisk flormelis, flødeost og smør sammen i en stor skål. Bryd kagen i mindre stykker og ælt dem lidt efter lidt i flormelisblandingen til en jævn konsistens. Del dejen i 20 stykker og form dem til kugler (ca. 4 cm i diameter). Stik et sugerør i hver kugle og stil dem på en bakke i fryseren i ca. ½ time.

Overtræk

Pensl halvdelen af de letfrosne chokoladekugler med smeltet hvid chokolade chokolade. Pynt kagerne - slip fantasien løs. Pensl resten af de letfrosne chokoladekugler med smeltet mørk chokolade og pynt dem. Stil de færdigpyntede kager i høje glas så de ikke vælter.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - tradtionel ovn.

Tip

Du kan bruge kagerester til dine popcakes.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde: