Popcakes

Popcakes

60+ min
Disse små sirligt pyntede popcakes / cake pops indbyder hele familien til at slippe fantasien og kreativiteten løs i køkkenet.

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen til blandingen bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 3 x 21 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.
  • Pisk flormelis, flødeost og smør sammen i en stor skål. Bryd kagen i mindre stykker og ælt dem lidt efter lidt i flormelisblandingen til en jævn konsistens. Del dejen i 20 stykker og form dem til kugler (ca. 4 cm i diameter). Stik et sugerør i hver kugle og stil dem på en bakke i fryseren i ca. ½ time.
Overtræk
  • Pensl halvdelen af de letfrosne chokoladekugler med smeltet hvid chokolade chokolade. Pynt kagerne - slip fantasien løs. Pensl resten af de letfrosne chokoladekugler med smeltet mørk chokolade og pynt dem. Stil de færdigpyntede kager i høje glas så de ikke vælter.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 175° - tradtionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan bruge kagerester til dine popcakes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23405 kJ / 5594 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1571 kJ / 375 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 54,8 % 50,7 g
Fedt: 40,7 % 17,3 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Blødt smør
125 g
Sukker (ca. 3 dl)
250 g
Æg
2
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
225 g
Kakaopulver
3½ spsk
Bagepulver
2 tsk
Vaniljesukker
2 tsk
¾ dl
1¼ dl
Flormelis (ca. 4 dl)
200 g
100 g
Blødt smør
50 g
Kraftige sugerør
20
Chokoladeovertræk
Hvid chokolade - smeltet
100 g
Mørk chokolade - smeltet
100 g
Pynt
Finthakkede hasselnøddekerner
Spiseligt glimmer
Sølvkugler af sukker
Frysetørrede hindbær