

Popcakes
60+ min
Disse små sirligt pyntede popcakes / cake pops indbyder hele familien til at slippe fantasien og kreativiteten løs i køkkenet.
Ingredienser
Opskriften gælder for 20 stk
- 125 g blødt smør
- 250 g sukker (ca. 3 dl)
- 2 æg
- 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
- 3½ spsk kakaopulver
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
-
¾ dl Arla A38® naturel 1,5%
-
1¼ dl Matilde® Original Kakaoskummetmælk
- 200 g flormelis (ca. 4 dl)
-
100 g Buko® flødeost naturel 25%
- 50 g blødt smør
- 20 kraftige sugerør
Chokoladeovertræk
- 100 g hvid chokolade - smeltet
- 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet
Pynt
- finthakkede hasselnøddekerne
- spiseligt glimmer
- sølvkugle af sukker
- frysetørret hindbær
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen til blandingen bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 3 x 21 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.
Pisk flormelis, flødeost og smør sammen i en stor skål. Bryd kagen i mindre stykker og ælt dem lidt efter lidt i flormelisblandingen til en jævn konsistens. Del dejen i 20 stykker og form dem til kugler (ca. 4 cm i diameter). Stik et sugerør i hver kugle og stil dem på en bakke i fryseren i ca. ½ time.
Overtræk
Pensl halvdelen af de letfrosne chokoladekugler med smeltet hvid chokolade chokolade. Pynt kagerne - slip fantasien løs. Pensl resten af de letfrosne chokoladekugler med smeltet mørk chokolade og pynt dem. Stil de færdigpyntede kager i høje glas så de ikke vælter.
Bagetid
Ca. 1 time ved 175° - tradtionel ovn.
Tip
Du kan bruge kagerester til dine popcakes.
Hvordan smelter man chokolade
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 24160 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 17,3 g
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 40 %
Tip
Du kan bruge kagerester til dine popcakes.