Popcakes

Popcakes

2 timer 15 min
Arbejdstid: 45 min
Disse små sirligt pyntede popcakes / cake pops indbyder hele familien til at slippe fantasien og kreativiteten løs i køkkenet.
https://www.arla.dk/opskrifter/popcakes/

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer.
  • Pisk æggene i ét ad gangen til blandingen bliver let og luftig.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk.
  • Beklæd en bradepande (ca. 3 x 21 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
  • Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.
  • Pisk flormelis, flødeost og smør sammen i en stor skål.
  • Bryd kagen i mindre stykker og ælt dem lidt efter lidt i flormelisblandingen til en jævn konsistens.
  • Del dejen i 20 stykker og form dem til kugler (ca. 4 cm i diameter).
  • Stik et sugerør i hver kugle og stil dem på en bakke i fryseren i ca. ½ time.
Overtræk
  • Pensl halvdelen af de letfrosne chokoladekugler med smeltet hvid chokolade chokolade.
  • Pynt kagerne - slip fantasien løs.
  • Pensl resten af de letfrosne chokoladekugler med smeltet mørk chokolade og pynt dem.
  • Stil de færdigpyntede kager i høje glas så de ikke vælter.

Du kan bruge kagerester til dine popcakes.

Energiindhold for hele retten:

23454 kJ / 5606 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1572 kJ / 376 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 55 % 50,9 g
Fedt: 40,5 % 17,2 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

125 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
3½ spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
¾ dl A38 naturel
1¼ dl Kakaomælk
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
100 g Flødeost
50 g Blødt smør
20 Kraftige sugerør
Chokoladeovertræk
100 g Hvid chokolade - smeltet
100 g Mørk chokolade - smeltet
Pynt
Finthakkede hasselnøddekerner
Spiseligt glimmer
Sølvkugler af sukker
Frysetørrede hindbær