Halloween muffins

Halloween muffins

60+ min
Søde og sjove chokolademuffins til halloweenfesten. Halloween muffins er både sjove at lave og skønne at se på. Spøgelserne på toppen af disse halloween cupcakes er lavet af hvid fondant. Disse spøgelser er ikke uhyggelige - men bare hyggelig pynt på hjemmelavede muffins.

Sådan gør du

Muffins
  • Pisk smør, sukker og salt luftigt. Tilsæt ægget og pisk godt.
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftesvis med kakaomælken til en ensartet dej.
  • Vend chokoladen i og hæld dejen i 12 mellemstore muffinsforme (á ca. ¾ dl).
  • Bag de 12 muffins midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Smørcreme
  • Pisk smørret luftigt og tilsæt flormelis lidt af gangen til smørcremen er lys og luftig.
  • Tilsæt lidt af pastafarven og juster til du har den ønskede farve.
  • Kom smørcremen i en sprøjtepose og fordel den på de afkølede muffins.
Fondantspøgelser
  • Sæt en tandstik fast i hver slikkugle og stik derpå én i hver muffins.
  • Del fondanten i 2 og rul den ene halvdel meget tyndt ud.
  • Udstik 6 cirkler (ca. 8 cm i diameter). Lad hver cirkel falde ned over en slikkugle.
  • Gentag med resten af fondanten.
  • Tegn ansigt på spøgelserne med smeltet chokolade, brug fx en tandstik.
Bagetid
  • 15-18 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Har du lyst til flere hyggelige uhyggelige halloween aktiviteter - så prøv denne opskrift.

Halloween pirogger
60+ min
Halloween pirogger
(2)
Velbekomme!
Tip

Du kan bruge selve spøgelset som pynt på mange andre kager, boller - eller blot et stykke agurk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21851 kJ / 5223 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1645 kJ / 393 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,1 % 3 g
Kulhydrat: 57,6 % 55,8 g
Fedt: 39,3 % 17,5 g

Ingredienser

Muffins
Blødt smør
100 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Groft salt
½ tsk
Æg
1
Hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g
Kakaopulver
2 spsk
Vaniljesukker
2 tsk
Bagepulver
1 tsk
2 dl
Grofthakket mørk chokolade
100 g
Smørcreme
Blødt smør
125 g
Flormelis (ca. 5 dl)
250 g
Orange pastafarve
¼ tsk
Fondantspøgelser
Tandstikkere
12
Runde stykker slik, fx karamelkugler
12
Hvid fondant
150 g
Smeltet mørk chokolade