Du kan erstatte græskar med gulerod, squash eller æble - eller en blanding heraf. Husk at presse væden ud, hvis du bruger squash. I stedet for flødeostcreme kan muffinsene pyntes med citronglasur eller et drys flormelis.
Muffinsene kan fryses uden flødeostcreme.
16242 kJ / 3882 kcal
1389 kJ / 332 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 44,5 % | 36,4 g |
Fedt: | 51,5 % | 19,3 g |
Nemme lækre krydrede græskarmuffins... eller gulerodsmuffins, squashmuffins, æblemuffins - du bestemmer! Græskar kan nemlig nemt skiftes ud med gulerod, squash eller æble - eller du kan blande flere slags grønt. Opskriften er så nem, at børn selv kan lave dem uden - eller med kun lidt hjælp - fra en voksen.
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
2½ dl
Brun farin (ca. 150 g)
|
|
2
Æg
|
|
2½ dl
Hvedemel (ca. 150 g)
|
|
2 tsk
Stødt kanel
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
1 dl
Revet æbler (ca. 50 g)
|
|
3 dl
Groftrevet græskar, fx hokkaido (ca. 150 g)
|
100 g
Stuetempereret smør
|
|
---|---|
150 g
Flormelis (ca. ¾ dl)
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
200 g
Stuetempereret flødeost
|
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|