Græskarmuffins

Græskarmuffins

60+ min
Fryseegnet
Nemme lækre krydrede græskarmuffins - et oplagt valg til kagebordet, når det er sæson for græskar. Opskriften på græskarmuffins er så nem, at børn selv kan lave dem uden - eller med kun lidt hjælp - fra en voksen. Græskarmuffins er nemme at dele ud af - og at tage med på en tur i det fri. Du kan pynte græskarmuffins med en topping, der er praktisk til formålet.

Sådan gør du

Græskarmuffins
  • Pisk smør, farin og æg godt sammen.
  • Rør hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen.
  • Kom æble og græskar i dejen og fordel den i 9 mellemstore muffinsforme (ca. ¾ dl i hver). Bag dem midt i ovnen.
  • Afkøl dem på en bagerist.
Flødeostcreme
  • Pisk smør, flormelis og citronskal godt sammen til en ensartet, hvid og luftig masse - det tager ca. 5 min.
  • Kom flødeost i smørblandingen og pisk til den netop er ensartet og glat. Pisk ikke for længe da cremen kan blive for flydende.
Bagetid
  • Ca. 20 min ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her en anden dejlig muffin - nu med chokoladestykker.

Velbekomme!
Tips

Du kan erstatte græskar med gulerod, squash eller æble - eller en blanding heraf. Husk at presse væden ud, hvis du bruger squash. I stedet for flødeostcreme kan muffinsene pyntes med citronglasur eller et drys flormelis.

Frysetip

Muffinsene kan fryses uden flødeostcreme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16227 kJ / 3878 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1388 kJ / 332 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4 % 3,3 g
Kulhydrat: 44,4 % 36,2 g
Fedt: 51,6 % 19,3 g
Relateret video
Græskarmuffins

Nemme lækre krydrede græskarmuffins... eller gulerodsmuffins, squashmuffins, æblemuffins - du bestemmer! Græskar kan nemlig nemt skiftes ud med gulerod, squash eller æble - eller du kan blande flere slags grønt. Opskriften er så nem, at børn selv kan lave dem uden - eller med kun lidt hjælp - fra en voksen.

Ingredienser

Græskarmuffins
Blødt smør
100 g
Brun farin (ca. 150 g)
2½ dl
Æg
2
Hvedemel (ca. 150 g)
2½ dl
Stødt kanel
2 tsk
Bagepulver
2 tsk
Revet æbler (ca. 50 g)
1 dl
Groftrevet græskar, fx hokkaido (ca. 150 g)
3 dl
Flødeostcreme
Stuetempereret smør
100 g
Flormelis (ca. ¾ dl)
150 g
Citronskal (usprøjtet)
2 tsk
200 g
Pynt
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder
Fintrevet citronskal (usprøjtet)