Græskarmuffins

Græskarmuffins

1 time
Fryseegnet
Græskarmuffins med den bedste flødeostefrosting - et oplagt valg til kagebordet, når det er sæson for græskar. Græskarmuffins er med revet rå hokkaido græskar, hvilket er super nemt i køkkenet, når græskarret kun skal vaskes og rives. Opskriften på græskarmuffins er så nem, at børn selv kan lave dem uden - eller med kun lidt hjælp - fra en voksen. Disse muffins er nemme at dele ud af eller at tage med på en tur i det fri. Bag græskarmuffins og pynt med frosting, citronglasur eller et drys flormelis. En kage der smager og dufter af efterår.
https://www.arla.dk/opskrifter/graskarmuffins/

Sådan gør du

Græskarmuffins
  • Pisk smør, farin og æg godt sammen.
  • Rør hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen.
  • Kom æble og græskar i dejen og fordel den i 9 mellemstore muffinsforme (ca. ¾ dl i hver). Bag dem midt i ovnen ca. 20 min ved 200° - traditionel ovn. Afkøl dem på en bagerist.
Flødeostcreme
  • Pisk smør, flormelis og citronskal godt sammen til en ensartet, hvid og luftig masse - det tager ca. 5 min.
  • Kom flødeost i smørblandingen og pisk til den netop er ensartet og glat. Pisk ikke for længe da cremen kan blive for flydende.

Du kan erstatte græskar med gulerod, squash eller æble - eller en blanding heraf. Husk at presse væden ud, hvis du bruger squash. I stedet for flødeostcreme kan muffinsene pyntes med citronglasur eller et drys flormelis.

Muffinsene kan fryses uden flødeostcreme.

Energiindhold for hele retten:

16242 kJ / 3882 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1389 kJ / 332 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4 % 3,3 g
Kulhydrat: 44,5 % 36,4 g
Fedt: 51,5 % 19,3 g
Mere inspiration

Bagt hokkaido græskar med hasselnødder, granatæblekerner og salatost - en fantastisk kombination.

Relateret video
Græskarmuffins

Nemme lækre krydrede græskarmuffins... eller gulerodsmuffins, squashmuffins, æblemuffins - du bestemmer! Græskar kan nemlig nemt skiftes ud med gulerod, squash eller æble - eller du kan blande flere slags grønt. Opskriften er så nem, at børn selv kan lave dem uden - eller med kun lidt hjælp - fra en voksen.

Ingredienser

Græskarmuffins
100 g Blødt smør
2½ dl Brun farin (ca. 150 g)
2 Æg
2½ dl Hvedemel (ca. 150 g)
2 tsk Stødt kanel
2 tsk Bagepulver
1 dl Revet æbler (ca. 50 g)
3 dl Groftrevet græskar, fx hokkaido (ca. 150 g)
Flødeostcreme
100 g Stuetempereret smør
150 g Flormelis (ca. ¾ dl)
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
200 g Stuetempereret flødeost
Pynt
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder
Fintrevet citronskal (usprøjtet)