Halloween pirogger

2 timer 20 min
Arbejdstid: 1 time
Halloween pirogger

Halloweenbordet behøves ikke kun være fyldt med søde sager. Prøv disse (u)hyggelige halloween-pirogger med lækkert fyld. Dejen er nem at lave, men du kan også bruge en færdig pizza- eller butterdej. Fyldet har børnevenlig tacosmag, og børnene kan selv bestemme grøntsagerne. Du kan lave piroghænder eller -ansigter, som er lidt nemmere. Nederst på opskriften kan du se, hvordan Frida laver fyldet og samler piroggerne. De er også geniale til madpakken.

Ingredienser

Fyld

20 g Smør
250 g Hakket kyllingekød
200 g Blandede grøntsager i små tern, fx græskar, gulerødder, peberfrugt, majs mv.
1 Løg
1 Fed hvidløg
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 spsk Tacokrydderi
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Revet mozzarellaost

Dej

1½ dl Vand
25 g Gær (½ pakke)
100 g Revet mozzarellaost
20 g Smør
1½ dl Kærnemælk
1 tsk Honning
1 tsk Groft salt
100 g Ølandshvedemel eller speltmel
275 g Hvedemel

Dip

1½ dl Økologisk creme fraiche 9%
1 tsk Mild paprika
1 Lille fed hvidløg eller presset hvidløg
1 spsk Mild tacosauce
¾ tsk Groft salt

Tilbehør

Mild tacosauce eller tomatketchup
Grøntsager i stave, fx gulerødder, blomkål, romanesco, agurk og æble

Sådan gør du

Fyld

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner og steg kyllingekødet i ca. 5 min.
  • Tilsæt grøntsager, løg og hvidløg og steg i yderligere 5 min.
  • Tilsæt tomatpuré og krydderier og steg endnu 2 min. Smag til.

Dej

  • Lav en skabelon af din hånd (gerne en voksenhånd) ved at tegne rundt om den på et stykke almindeligt stykke papir - og klip den ud.
  • Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt smør, mælk, fuldkornsmel, honning, salt og halvdelen af hvedemelet og rør godt sammen.
  • Tilsæt resten af melet og rør til en smidig dej, som ikke klistrer.
  • Rul dejen ud ( på et meldrysset bord) til den måler ca. 60x40 cm. Del dejen på midten og læg hvert stykke på et stykke bagepapir.
  • Læg papiret med dej på et stort spækbræt eller andet, du må skære på. Brug skabelonen til at skære dejen ud som hænder. Du kan få 4-6 hænder ud af hvert stykke dej.
  • Pensl halvdelen af hænderne med æg. Læg ca. 3 spsk fyld i hver håndflade og fordel den revne ost over.
  • Læg de andre hænder over og tryk kanterne let sammen. Lad de færdige pirogger (hænder) hvile i ca. 1 time.
  • Pensl med æg og bag dem midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200° - traditionel ovn. Lad piroggerne køle lidt af på en bagerist.

Du kan også lave runde hoveder med oliven øjne – det er noget nemmere. Find gerne selv på andre sjove halloween skabeloner. Det er vigtigt, at dejen IKKE hæver før piroggerne er skåret ud og samlet, da den ellers bliver for svær at skære ud. Det gælder både hvis du laver dejen selv eller køber den færdig.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11852 kJ / 2833 kcal

Næringsindhold pr. 100g

703 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 24,2 % 10 g
Kulhydrat: 46,5 % 19,2 g
Fedt: 29,3 % 5,6 g
Relateret video Halloween pirogger

Lyst til et rigtigt måltid til halloweenbordet, så prøv disse halloween pirogger. Vi viser hvordan du laver fyldet og giver tips til dejen.

https://www.arla.dk/opskrifter/halloween-pirogger/